Περιεχόμενα
Diaspora Grecque en France
Liens avec la Grèce et Chypre


Διάφορα Κείμενα-Textes divers
ECOLE GRECQUE : ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
le 12/5/2020 15:37:34

Ανακοίνωση για τη λειτουργία τωνΤμημάτων Ελληνικής Γλώσσας Παρισιού μετά τις 11 Μαίου

COMMUNAUTE HELLENIQUE de PARIS et des environs

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
Maison de la Grèce, 9, rue Mesnil, 75116 Paris
Tél : 0147046789, fax : 0147046813
Site : www.communaute-hellenique.com
E mail : list.chpe@gmail.com
Présidente - Πρόεδρος: Mme Seta THEODORIDIS


Στις 7 Μαΐου ο Γάλλος πρωθυπουργός ανακοίνωσε τα νέα μέτρα για την άρση των περιορισμών που θα ισχύσουν από τις 11 Μαΐου. Σύμφωνα με τα μέτρα αυτά, η περιοχή του Παρισιού θεωρείται ως κόκκινη ζώνη. Κατά συνέπεια αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας η λειτουργία των Κολλεγίων και των Λυκείων. Επομένως, τα γαλλικά σχολικά κτήρια τα οποία στεγάζουν τα ελληνικά ΤΕΓ παραμένουν κλειστά.

Η Ελληνική Κοινότητα Παρισιού και περιχώρων, με αφορμή την επιστολή του Γραφείου Συντονιστή Εκπαίδευσης Βρυξελλών στις 4 Μαΐου, στην οποία ο Συντονιστής ζητούσε πληροφορίες για τις συνθήκες που επικρατούν στη Γαλλία και τις πιθανότητές επαναλειτουργίας των ΤΕΓ μετά την μερική άρση του περιορισμού της 11 Μαΐου, διοργάνωσε την Τετάρτη 6 Μαΐου, τηλεοπτική διάσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Πρόξενος της Ελλάδας στο Παρίσι κύριος Δημήτρης Ψιάχας, οι υπεύθυνοι των ΤΕΓ, εκπρόσωποι της Κοινότητας και εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων.

Στην διάρκεια της συνδιάσκεψης, οι υπεύθυνοι των ΤΕΓ εξέθεσαν την κατάσταση της διδασκαλίας σε όλη τη διάρκεια του περιορισμού, δηλαδή της σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας, η οποία θεωρούν ότι διεξάγεται επιτυχώς και σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας.

Αναφορικά με τη κατάσταση του ΤΕΓ ενηλίκων, ο υπεύθυνος δήλωσε ότι προς το παρόν η κατάσταση θα συνεχιστεί ως έχει, αλλά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, σε περίπτωση που τα γαλλικά σχολεία επαναλειτουργήσουν. Ο πρόξενος της Ελλάδας κύριος Δημήτρης Ψιάχας δήλωσε ότι το πρωτόκολλο ασφαλείας δεν είναι δυνατόν να διασφαλιστεί αυτή τη στιγμή από υγειονομικής πλευράς, επομένως το Ελληνικό Σπίτι παραμένει κλειστό.

Η πρόεδρος της Κοινότητας δήλωσε ότι είχε από νωρίς έρθει σε επαφή με τους διευθυντές των γαλλικών σχολείων, οι οποίοι δήλωσαν ότι δέχονται να υποδεχτούν τα τμήματα των ΤΕΓ, όταν τα ίδια τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν.

Δεσμευόμαστε να σας ενημερώσουμε για τις περαιτέρω εξελίξεις πάνω στο θέμα της λειτουργίας των σχολείων.

Printer Friendly Page Envoyer à un ami
Επικοινωνία - Contact : info@diaspora-grecque.com  |Contact : info@diaspora-grecque.com|  Base :Nyko