Περιεχόμενα
Diaspora Grecque en France
Liens avec la Grèce et Chypre


ASSOCIATIONS- ΣΥΛΛΟΓΟΙ
COMMUNIQUE : ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ- VOTE PAR CORRESPONDANCE
le 15/4/2024 11:02:07

ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ- VOTE PAR CORRESPONDANCE

Σας ενημερώνουμε ότι έχει τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους επιστολικής ψήφου. Η ενεργοποίηση της πλατφόρμας σηματοδοτεί την καθιέρωση, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, της επιστολικής ψήφου ως μέσου διευκόλυνσης της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των εκλογέων για τις ευρωεκλογές και τα εθνικά δημοψηφίσματα.

Η εφαρμογή της επιστολικής ψήφου αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και επιθυμούν να ασκήσουν με τον τρόπο αυτό το εκλογικό τους δικαίωμα, εντός ή εκτός επικρατείας.

Οι Έλληνες που κατοικούν ή διαμένουν στο εξωτερικό μπορούν να ασκήσουν στον τόπο κατοικίας ή διαμονής τους το εκλογικό τους δικαίωμα στις προσεχείς ευρωεκλογές αποκλειστικά μέσω επιστολικής ψήφου. Δεν θα λειτουργήσουν εκλογικά τμήματα στο εξωτερικό.

Για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους επιστολικής ψήφου, οι πολίτες εισέρχονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω του συνδέσμου epistoliki.ypes.gov.gr

• μέσω taxisnet (εφόσον διαθέτουν διαπιστευτήρια εισόδου),

• υποβάλλοντας τα στοιχεία του ελληνικού τους διαβατηρίου και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας συνδυαστικά

• υποβάλλοντας τα στοιχεία του ελληνικού τους διαβατηρίου και του αριθμού δημοτολογίου συνδυαστικά.

Οι αιτήσεις δύνανται να υποβάλλονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή (πλατφόρμα) του Υπουργείου Εσωτερικών και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ή των ελληνικών Προξενικών Αρχών.

Η προθεσμία εγγραφής λήγει στις 29 Απριλίου 2024.

Printer Friendly Page Envoyer  un ami
Επικοινωνία - Contact : info@diaspora-grecque.com  | Cration : webmaster@diaspora-grecque.com| Contact : info@diaspora-grecque.com|  Thme de Nyko