ECOLE GRECQUE DE NICE COTE D'AZUR ET MONACO

Date 18/11/2008 11:50:12 | Topic: ECOLE GRECQUE

Νέο Εποπτικό Υλικό στα Κοινοτικά Εκπαιδευτήρια Νίκαιας - Κυανής Ακτής - Μονακό
Nouveau système audiovisuel de l' Ecole Grecque de Nice-Côte d'Azur- et Monaco

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ
«ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ»
ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
www.st-spyridon-nice.comΑΞΙΟΛΟΓΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

« ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ »
www.snfoundation.org


Μια θερμή πρόσκληση του Προέδρου και του Δ. Συμβουλίου της Κοινότητας των Εκπαιδευτικών, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και των μαθητών/τριών, συγκέντρωσε πλήθος πάροικων στην αίθουσα του Σχολείου στη Νίκαια, το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008, όπου έλαβε χώρα η τελετή των εγκαινίων του Νέου Οπτικοακουστικού Συστήματος, ευγενώς προσφερόμενο από το Ίδρυμα «Σταύρος ΝΙΑΡΧΟΣ».
Παρόντες οι Γενικοί Πρόξενοι της Ελλάδας στη Νίκαια και στο Μονακό, κ.κ. Αντώνιος ΜΙΧΑΗΛΟΣ και Παναγιώτης ΤΟΥΛΙΑΤΟΣ, ο Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και Μ. Ευεργέτης της Κοινότητας, κ. Νικόλαος Στασινόπουλος, ο υιός του Γρηγόριος Στασινόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Γεώργιος Ζαμαρίας, τα μέλη του Δ.Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων Γ. Πεντοβέλης, οι γονείς και μαθητές του Σχολείου, πολλά μέλη της Παροικίας και φυσικά οι Εκπρόσωποι του Ιδρύματος «Σταύρος ΝΙΑΡΧΟΣ», Μιχαήλ Γεωργιάδης και Jannette GIORSETTI, η οποία αφού ευχαρίστησε όλους τους προλαλήσαντες ανέπτυξε τη δραστηριότητα του Ιδρύματος σε Διεθνές επίπεδο, αναφέροντας το φιλεκπαιδευτικό πνεύμα και το φιλανθρωπικό του έργο. Τόνισε την ιδιαίτερη ευαισθησία του Ιδρύματος αλλά και της οικογένειας ΝΙΑΡΧΟΥ, για το Ελληνικό μας Σχολείο, δεδομένου ότι τα εγγόνια της, διετέλεσαν μαθητές αυτού του Σχολείου.
Την έναρξη της τελετής εκήρυξε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γεώργιος Καββαδίας, με τα εξής ενδιαφέροντα σημεία που ανέφερε : …« Je remercie tout particulièrement les représentants de la fondation « NIARCHOS » pour l’aide financière qu’ils nous ont généreusement apportée et qui nous a permis d’équiper notre école de matériel informatique performant afin d’enseigner notre belle langue à nos enfants et à nos amis philhellènes. Dans le passé, pendant les 400 années qu’a duré l’occupation turque, nos ancêtres se sont battus au péril de leur vie, pour que notre langue continue à être enseignée par les prêtres, dans des écoles secrètes : Les « krifo scolio ». Il ne faut pas oublier que le grec reste et restera toujours la langue des sciences et de la spiritualité. De nos jours, les grecs de la diaspora poursuivent cet effort pour promouvoir leur langue et leur civilisation à travers le monde entier ». Επακολούθησε σύντομο πρόγραμμα με ενόργανη μουσική (σαξόφωνο, βιολί, κλαρινέτο), συνοδεία αρμονίου και κιθάρας, από την Σάντρα Πεντοβέλη και το Φοίβο Σπαθόπουλο.
Συμμετείχαν οι μαθητές/τριες: Αδελφές Παναγιώτα, Αλεξάνδρα και Ευαγγελία ΖΙΑΚΑ, τα αδέλφια Λεωνίδας και Παναγιώτης ΠΕΝΤΟΒΕΛΗΣ και ο Νικηφόρος ΣΠΑΘΟΠΟΥΛΟΣ, που καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό για τις ωραίες ερμηνείες τους

Χαιρετισμούς, ευχαριστίες στο Ίδρυμα και το Σχολείο, απηύθυναν οι Γενικοί Πρόξενοι, ο κ. Νικόλαος
Στασινόπουλος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ο οποίος αναφέρθηκε στη δραστηριότητα του Σχολείου, στο πρόγραμμα του Σχολείου και τη φροντίδα του Δ.Σ. για την ανοδική πορεία. Η νέα Καθηγήτρια Γυμνασίου Λυκείου, φιλόλογος ιστορικός, Χαρά Στεφανή, αφού ευχαρίστησε τους υπεύθυνους Εκκλησίας και Κοινότητας, τους γονείς και μαθητές, για την αγάπη με την οποία την περιέβαλαν, ευχαρίστησε το Ίδρυμα, για την φιλοσχολική του προσφορά. Ο Ιερατικώς Προϊστάμενος και Δάσκαλος του Δημοτικού Σχολείου, ο οποίος είχε και τη γενική ευθύνη της οργάνωσης της τελετής, αφού συνεχάρη και ευχαρίστησε τους Εκπροσώπους του Ιδρύματος «Σταύρος ΝΙΑΡΧΟΣ», τις παρευρισκόμενες Αρχές και το κοινό, αναφέρθηκε διεξοδικά στο ρόλο και την αποστολή των Ελληνικών Σχολείων στη διασπορά αλλά και την σπουδαιότητά τους για τους Έλληνες και Φιλέλληνες της Διασποράς.
Χαιρετισμούς - μηνύματα απέστειλαν:
• Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας και Έξαρχος Ευρώπης κ.κ. Εμμανουήλ
• Ο Συντονιστής Εκπαίδευσης για τα Ελληνικά Σχολεία στη Γαλλία κ. Γεώργιος ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
• Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μασσαλία κ. Αντώνιος ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ
Κατόπιν ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της ειδικής αναμνηστικής επιγραφής, αφιερωμένη στο Ίδρυμα «Σταύρος ΝΙΑΡΧΟΣ», έργο του καλλιτέχνη Γαβριήλ DUPUY. Η στιγμή ήταν πραγματικά ιδιαίτερη και συγκινητική. Η ωραία τελετή έληξε με δεξίωση, προσφορά της Κοινότητας, με άφθονους μεζέδες, ελληνικά κρασιά και άλλα επιδόρπια.
This article comes from Diaspora Grecque
http://diaspora-grecque.com

The URL for this story is:
http://diaspora-grecque.com/article.php?storyid=1386