ΚΥΠΡΟΣ

Date 11/12/2009 11:56:06 | Topic: CHYPRE

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ- Εκλεψαν το λείψανο του Τάσσου Παπαδόπουλου...

Σύλησαν τον τάφο του Τάσσου Παπαδόπουλου
Ένα χρόνο μετά τον θάνατό του άγνωστοι στη διάρκεια της νύκτας σύλησαν τον τάφο του πρώην Προέδρου της Κύπρου. «Δεν υπάρχει Κύπριος που θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο», λέει στο Ethnos Online ο Ανθ.Λυκαύγης

Ένα χρόνο μετά τον θάνατο του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, κι ενώ το Σάββατο ήταν προγραμματισμένο να τελεσθεί το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο, άγνωστοι, κατά τη διάρκεια της νύκτας, άνοιξαν τον τάφο του και έκλεψαν από το φέρετρο το λείψανό του του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει σπεύσει στο νεκροταφείο, όπου επίσης βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις και μέλη της εγκληματολογικής υπηρεσίας διεξάγοντας έρευνες.
Την πληροφορία για το μακάβριο γεγονός έδωσε στην αστυνομία πολίτης που αντιλήφθηκε ότι ο τάφος είχε ανοιχθεί, ενώ κατά άλλες πληροφορίες το άδειο φέρετρο εντόπισε γύρω στις 8 το πρωί πρώην μέλος της φρουράς του Τάσσου Παπαδόπουλου, που πήγαινε κάθε πρωί στο κοιμητήριο για να ανάψει το καντήλι.


Ως εγκληματική, βανδαλιστική πράξη ιεροσυλίας χαρακτήρισε το γεγονός ο στενός πρώην συνεργάτης του Τ.Παπαδόπουλου, Χρύσης Παντελίδης, δηλώνοντας: «Εγκληματίες, ιερόσυλοι άνοιξαν τον τάφο του Προέδρου και αφαίρεσαν τη σορό».

«Δεν υπάρχει Κύπριος που θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο»

Σε δήλωσή του στο Eθνος Οnline, o επί σειράν ετών στενός συνεργάτης του Τάσσου Παπαδόπουλου και σύμβουλος επικοινωνίας της Κύπρου στην Ελλάδα, κ. Ανθος Λυκαύγης σημειώνει: «Πρόκειται για πρωτοφανή υπόθεση. Είναι φοβερή αθλιότητα, απίστευτη για την Κυπριακή ιδιοσυγκρασία, η οποία στέκεται πάντοτε με απόλυτο, ευλαβικό σεβασμό απέναντι στη μνήμη ενός νεκρού. Είμαστε όλοι περιδεείς μπροστά σε αυτή την άθλια σκύλευση. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει Κύπριος που θα μπορούσε να διαπράξει κάτι τέτοιο. Το θεωρώ αδιανόητο».


ΠΗΓΗ : http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=8858943This article comes from Diaspora Grecque
http://diaspora-grecque.com

The URL for this story is:
http://diaspora-grecque.com/article.php?storyid=1911