ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (ΣΑΕ)

Date 23/2/2006 13:53:39 | Topic: RESUMES-(cliquez)

Συνάντηση της Δρ.Ολγα Σαραντοπούλου με τον Πρόεδρο της Κύπρου στην Αυστρία
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (ΣΑΕ)
CONSEIL DES HELLENES DE LA DIASPORA (SAE)

Συνάντηση της Δρ.Ο. Σαραντοπούλου με τον Πρόεδρο της Κύπρου Τ. Παπαδόπουλο στην Αυστρία


Με τόν Προέδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας k.Τάσσο Παπαδόπουλο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη εργασίας στην Αυστρία, συναντήθηκε η Γραμματέας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αυστρίας Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου.

Στην συνάντηση παρίστατο, ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αυστρία κ. Κορνήλιος Κορνηλίου, ο Πρέσβης και Διευθυντής της επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου κ. Αλέξανδρος Ζήνων, και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Αυστρίας κ. Κώστας Φίτζογλου.

Ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Ομογένειας της Αυστρίας για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενώ άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις δικές τους επισημάνσεις για το θέμα. Τόνισε δε, τον πολυσήμαντο ρόλο του Απόδημου Ελληνισμού στην προώθηση του Κυπριακού ζητήματος και διευκρίνισε ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση στηρίζεται στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ομογένεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Δρ. Σαραντοπούλου καλωσόρισε τον Κύπριο Πρόεδρο στην Αυστρία, την «δεύτερη πατρίδα» της, όπως είπε και μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του προέδρου του ΣΑΕ Ανδρέα Άθενς καθώς και των μελών του προεδρείου του ΣΑΕ.

Η Γραμματέας του ΣΑΕ εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις πρωτοβουλίες της Κυπριακής Κυβέρνησης που αφορούν το Κυπριακό.
«Θα ήθελα να Σας συγχαρώ για τις συνεχείς και ακούραστες προσπάθειες Σας στην εξεύρεση μίας δίκαιης και λειτουργικής λύσης στο εθνικό πρόβλημα της Κύπρου, η οποία να διασφαλίζει την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Κύπρου, την ισότητα των πολιτών της και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών δικαίου.
Ο αγώνας που διεξάγετε εμπνέει κάθε Ελληνα καθώς και κάθε ορθά και δημοκρατικά σκεφτόμενο άνθρωπο. Από την αρχή του αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού ευρίσκεστε στο προσκήνιο και οι σταθερές Σας θέσεις αποτελούν εγγύηση για ολόκληρο τον Ελληνισμό» δήλωσε η Δρ. Σαραντοπούλου.

Αναφερόμενη στον ρόλο που έχει διαδραματίσει το ΣΑΕ στην προάσπιση των εθνικών μας θεμάτων ανέφερε : «To ΣΑΕ, όπως γνωρίζετε, έχει στηρίξει και στηρίζει τον Κυπριακό Αγώνα, έχει το ανθρώπινο δυναμικό και την εμπειρία να προωθήσει το θέμα της Κύπρου».

Ολοκληρώνοντας την συνάντηση, η κ. Σαραντοπούλου απευθυνόμενη στον Πρόεδρο κ. Παπαδόπουλο, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του και επανέλαβε την δέσμευση να συνεχιστούν οι προσπάθειες της Ομογένειας για την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος.
This article comes from Diaspora Grecque
http://diaspora-grecque.com

The URL for this story is:
http://diaspora-grecque.com/article.php?storyid=320