ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΑΔΙΤΩΝ ΛΕΜΕΣΟY

Date 13/11/2006 18:44:25 | Topic: SAE - ΣΑΕ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΑΛΕΞΆΚΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ Σ.Α.Ε. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΑΔΙΤΩΝ ΛΕΜΕΣΟY
Τ.Κ.58088 – 3730 Λεμεσός - Τηλ. 99.371815 – 99.638168

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΑΛΕΞΆΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΑΔΙΤΏΝ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ, ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ Σ.Α.Ε. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ ΣΤΙΣ 28.10.06

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,

Σας καλωσορίζω στο μαρτυρικό μας νησί, την Κύπρο.

Εμείς, οι Ελλαδίτες που ζούμε στην Κύπρο, νοιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση που η περιφερειακή συνέλευση του ΣΑΕ γίνεται στην Κύπρο. Παίρνουμε μεγάλη χαρά με την εδώ παρουσία σας. Εσείς αντιπροσωπεύετε τον απόδημο Ελληνισμό της Ευρώπης. Και, όπως θα διαπιστώσετε, το ελεύθερο μέρος της Κύπρου προσφέρεται τόσο για διακοπές, αλλά προπάντων για προσκύνημα. Είστε ευπρόσδεκτοι. Στον τόπο που ζείτε γίνετε πρεσβευτές για την Κύπρο. Σας πληροφορώ ότι η Ελλάδα έρχεται πέμπτη στην άφιξη τουριστών στην Κύπρο.

Εμείς οι Ελλαδίτες εδώ στην Κύπρο έχουμε ιδιαίτερες ευαισθησίες για ότι αφορά την Κύπρο και το Κυπριακό πρόβλημα. Πολλοί από μας ζήσαμε στο πετσί μας την εισβολή και ζούμε την όλη κατάσταση. Ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Χριστόφιας, έδωσε χθες έμφαση στην Τουρκική εισβολή και κατοχή από το 1974. Σήμερα ο Τουρκικός κατοχικός στρατός αριθμεί πάνω από 42 χιλιάδες, άριστα εξοπλισμένος και σε επιθετική διάταξη και με απόλυτη εξουσία σε όλους τους τομείς. Οι Τουρκοκύπριοι σήμερα θάπρεπε να είναι 160 χιλιάδες συν – είναι μόλις 65 χιλιάδες. Η μεγάλη πληγή είναι οι έποικοι Τούρκοι που σήμερα είναι πάνω από 200 χιλιάδες, ενώ Τουρκοκυπριακές εφημερίδες αναφέρουν τον αριθμό των 400 χιλιάδων συν. ΟΙ Τουρκοκύπριοι είναι και αυτοί θύματα της Τουρκικής κατοχής. Γι’ αυτό, μη αντέχοντας ένας μεγάλος αριθμός μετανάστευσαν στην Αγγλία, Αυστραλία, Καναδά.

Θέλουμε την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, χωρίς ειδικούς όρους, αλλά αποδεχόμενη το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, τις Ευρωπαϊκές αρχές και τα ανθρώπινα δικαιώματα, και όχι να βάζει όρους και να ζητεί από την Ευρώπη να «βάλει νερό στο κρασί της». Αρκετά από τα κράτης της Ε.Ε. συζητούν αυτή την εξέλιξη. Για μας, η «ολίγη δημοκρατία» στην Τουρκία και στη συνεχιζόμενη κατεχόμενη βόρεια Κύπρο είναι απαράδεχτη.

Η Κύπρος έχει στο πλευρό της την Ελλάδα και τους απανταχού Έλληνες. Σταθείτε στον πλευρό της. Σας χρειάζεται.

Σας Ευχαριστώ.
This article comes from Diaspora Grecque
http://diaspora-grecque.com

The URL for this story is:
http://diaspora-grecque.com/article.php?storyid=549