ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΑΕ ΕΥΡΩΠΗΣ

Date 31/10/2008 14:39:30 | Topic: SAE - ΣΑΕ

Επιστολή σάλος για το Μακεδονικό : Τώρα όλα πλέον είναι ξεκάθαρα
Αγαπητή Διασπορά
Σχετικά με το άρθρο σας "Σάλος για το Μακεδονικό στην τακτική συνέλευση του ΣΑΕ Ευρώπης" (http://diaspora-grecque.com/modules/altern8news/article.php?storyid=1348) παρακαλώ σημειώστε τα εξής διότι η αντιπαράθεση αφορούσε άμεσα εμένα και την πρότασή μου:


Σας ευχαριστώ που εστιάζεστε στο συμβάν και έτσι ελπίζω πως τέτοια κακώς κείμενα να αποφευχθούν στο μέλλον. Συμμετείχα για πρώτη φορά στις εργασίες του ΣΑΕ, Περιφέρεια Ευρώπης. Όταν η Ελληνική Κοινότητα Ιρλανδίας κλήθηκε να συμμετάσχει αισθάνθηκα μεγάλη τιμή και έκανα το καλύτερο δυνατό, μέσα στα περιορισμένα χρονικά μου περιθόρια, να ανταποκριθώ στα αιτήματα των διοργανωτών και να προετοιμαστώ κατάλληλα με πλήρες κείμενο εισήγησης και παρουσίαση πολυμέσων, και δεδομένου ότι πριν από μια εβδομάδα περίπου εκήδεψα τη Μητέρα μου στην Ελλάδα. Με μεγάλη μου λοιπόν απογοήτευση και αγανάκτηση υπήρξα μάρτυρας του απαράδεκτου και παράτυπου τρόπου λειτουργείας της Επιτροπής Ψηφισμάτων στο τέλος της Συνέλευσης, η οποία διαστρέβλωσε την αρχική μου πρόταση και προσπάθησε να περάσει για ψήφισμα μια "μικτή" πρόταση, συνταχθείσα από τέσσερις άλλες επιμέρους προτάσεις (σύμφωνα με την Επιτροπή Ψηφισμάτων πάντα), αλλά άκρως αντίθετη από την αρχική μου πρόταση. Η δική μου πρόταση ζητούσε από τη Συνέλευση να μην υποστηρίξει τη χρήση ονόματος για τα Σκόπια που να περιέχει τον όρο "Μακεδονία". Η Επιτροπή Ψηφισμάτων όμως ανέγνωσε πρόταση υπέρ σύνθετης ονομασία για τα Σκόπια που να περιέχει τον όρο "Μακεδονία", και κατά τα λεγόμενα της Επιτροπής θα έπρεπε (η "μικτή" πρόταση) να είναι σύμφωνη με την επίσημη θέση της κυβέρνησης και των κομμάτων της βουλής. Κατόπιν ενστάσεως και έντονης διαμαρτυρίας μου επί τόπου, διαβάστηκε το ορθό κείμενο που είχα υποβάλλει αρχικά και η πρότασή μου ψηφίστηκε, με μία ψήφο κατά. Είναι σημειωτέο επίσης ότι η Επιτροπή Ψηφισμάτων κατά την ανάγνωση των προτάσεων δεν απεκάλυπτε πάντα από ποιόν/α είχε κατατεθεί η εν λόγω πρόταση.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης ακούστηκε ότι ο μέσος Έλληνας της Διασποράς δεν ανταποκρίνεται στο ΣΑΕ αρκετά. Πιστεύω πως τέτοιες ενέργειες, όπως αυτή της Επιτροπής Ψηφισμάτων, (α) δε βοηθούν στο να φέρουν τον Έλληνα της Διασποράς κοντά στο ΣΑΕ και (β) αμαυρώνουν όλη την καλή δουλειά που γίνεται στο ΣΑΕ. Μετά από μια τέτοια αντιμετώπιση αναρωτιέμαι αν θα έπρεπε να συμμετάσχει ξανά η Ελληνική Κοινότητα Ιρλανδίας σε άλλες μελλοντικές εργασίες του ΣΑΕ. Μήπως άραγε οι μικρές και/ή οι μη κομματικοποιημένες κοινότητες της Διασποράς πρέπει να μείνουν έξω από το ΣΑΕ;

Παίρνω την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω τους διοργανωτές της Περιφερειακής Συνέλευσης Ευρώπης για όλη την καλή δουλειά τους να οργανώσουν τη Συνέλευση και να τους συγχαρώ για τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα που παρήχαν για την κάλυψη της Συνέλευσης, ώστε ο κάθε Έλληνας να μπορεί να την παρακολουθήσει ανά τω κόσμω, αλλά και να τους επιστήσω την προσοχή προς αποφυγή τέτοιων φαινομένων στο μέλλον.

Σας ευχαριστώ.
Με εκτίμηση
Δρ. Θωμαΐς Κακούλη
Πρόεδρος
Ελληνική Κοινότητα Ιρλανδίας
www.helleniccommunity.ie


Ευχαριστούμε την Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Ιρλανδίας που με αυτή την επιστολή επιβεβαιώνει την εγκυρότητα της δημοσίευσης μας όλα πλέον είναι ξεκάθαρα.
Για μας η μεγάλη πλειοψηφία των Ομογενειακών οργανώσεων ανά τον κόσμο δεν συμφωνεί ονομασία με τον όρο Μακεδονία.
Eλάβαμε πλήθος επιστολών στηρίζοντας τη μη χρήση του ονόματος Μακεδονία. Δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε όλες τις επιστολές λόγο του μεγάλου αριθμού.

Δημοσκόπιση της Ελληνικής Διασποράς
Sondage de la Diaspora Grecque


Μπορείτε να ψηφίσετε η ψήφος είναι ανώνυμη. Μόνο μια φορά μπορείτε να ψηφίσετe
vous pouvez voter. Vous ne pouvez voter qu’une fois et votre vote sera anonyme.


Résultats = Αποτελέσματα : κάντε κλικ - Cliquez ici

Votez = Ψηφίστε : κάντε κλικ - Cliquez ici

Sondage-Δημοσκόπηση ψηφίστε γιά την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑThis article comes from Diaspora Grecque
http://diaspora-grecque.com

The URL for this story is:
http://diaspora-grecque.com/article.php?storyid=1350