Περιεχόμενα
Diaspora Grecque en France
Liens avec la Grèce et Chypre


ASSOCIATIONS- ΣΥΛΛΟΓΟΙ
SAE - ΣΑΕ : ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΑΕ ΕΥΡΩΠΗΣ
le 28/10/2008 12:46:32

ΣΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΑΕ ΕΥΡΩΠΗΣ

Κατά την διάρκεια των εργασιών της Β' Τακτικής Συνέλευσης του ΣΑΕ Ευρώπης στην Φρανκφούρτη που πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως τις 26 Οκτωβρίου 2008, σύνεδροι της συνέλευσης δήλωσαν την αντίθεσή τους στον τρόπο λειτουργίας της επιτροπής ψηφισμάτων του συνεδρίου, τα μέλη της οποίας χαρακτήρισαν αναξιόπιστα αφού στην διάρκεια της διαδικασίας σημειώθηκαν παρατυπίες που έχουν να κάνουν με την συγκέντρωση και καταγραφή αλλά και παρουσίαση των ψηφισμάτων που αφορούσαν στα εθνικά μας θέματα και είχαν προταθεί από τους εκπροσώπους των Ομογενειακών οργανώσεων.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσαν εκπρόσωποι οργανώσεων, τα μέλη της επιτροπής αρνήθηκαν να αναφέρουν το όνομα του ατόμου ή της οργάνωσης που κατέθετε το ψήφισμα. Ενώ, σχετικά με το ψήφισμα που αφορούσε στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ανέφεραν ότι το ψήφισμα που κατατέθηκε, έκανε λόγο για την μη αποδοχή ονομασίας με τον όρο ή παράγωγο του ονόματος «Μακεδονία». Όμως το ψήφισμα που ανεγνώσθη από τα μέλη της επιτροπής έκανε λόγο για διπλή ονομασία κοινά αποδεκτή και ο πρόεδρος της επιτροπής παραδέχθηκε ότι συνέπτυξε το ψήφισμα σε ένα κείμενο αποδεκτό από την Κυβέρνηση και όλα τα κόμματα.

Μετά από διαμαρτυρία των συνέδρων διαβάσθηκε δεύτερο ψήφισμα για την μη αποδοχή ονομασίας με τον όρο ή παράγωγο του ονόματος «Μακεδονία», παρουσία του προέδρου της Περιφερειακής Επιτροπής του συνεδρίου κ. Κώστα Τάτση και όλης της Επιτροπής και ετέθη σε ψήφισμα, οπότε έγινε αποδεκτό με έναν ψήφο κατά.

Η συνεδρίαση διακόπηκε για να συνεχιστούν τα άλλα ψηφίσματα, πράγμα όμως που τελικά δεν έδωσε χρόνο στους εκπροσώπους των Ομογενειακών Οργανώσεων να παρουσιάσουν τα αιτήματά τους, αφού έπρεπε να αποχωρήσουν για τις χώρες διαμονής τους. Για τον πρόεδρο της περιφερειακής επιτροπής του συνεδρίου κ. Τάτση και όλη την επιτροπή της συνέλευσης, το ψήφισμα για το όνομα της Μακεδονίας έγινε αποδεκτό και αναμένεται η επίσημη θέση του ΣΑΕ Ευρώπης για το Μακεδονικό.

Λαμβάνοντας τον λόγο για το θέμα του ονόματος, η γραμματέας του ΣΑΕ Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου ανέφερε : «Σεβόμενοι της αποφάσεις της πλειοψηφίας των ομογενειακών οργανώσεων, σεβόμενοι τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα των Παμμακεδονικών οργανώσεων ανά τον κόσμο, σεβόμενοι τις αποφάσεις των συντονιστικών συμβουλίων ΣΑΕ Περιφέρεια, ΗΠΑ και Ωκεανίας και βάσει του ομόφωνου ψηφίσματος της 6ηςΤακτικής Συνέλευσης, δεν μπορούμε να δεχτούμε ονομασία με τον όρο Μακεδονία».


Δημοσκόπιση της Ελληνικής Διασποράς
Sondage de la Diaspora Grecque


Μπορείτε να ψηφίσετε η ψήφος είναι ανώνυμη. Μόνο μια φορά μπορείτε να ψηφίσετe
vous pouvez voter. Vous ne pouvez voter qu’une fois et votre vote sera anonyme.


Résultats = Αποτελέσματα : κάντε κλικ - Cliquez ici

Votez = Ψηφίστε : κάντε κλικ - Cliquez ici

Sondage-Δημοσκόπηση ψηφίστε γιά την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Printer Friendly Page Envoyer  un ami
Επικοινωνία - Contact : info@diaspora-grecque.com  | Cration : webmaster@diaspora-grecque.com| Contact : info@diaspora-grecque.com|  Thme de Nyko