Περιεχόμενα
Diaspora Grecque en France
Liens avec la Grèce et Chypre


ASSOCIATIONS- ΣΥΛΛΟΓΟΙ
COMMUNIQUE : ΟΛΓΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
le 8/3/2008 18:13:56

Μήνυμα της Όλγας ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ γιά τήν Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (ΣΑΕ)
WORLD COUNCIL OF HELLENES ABROAD (SAE)
Dr. Olga Sarantopoulos - Secretary of SAE
Δρ. Ολγα Σαραντοπούλου – Γραμματέας ΣΑΕ
Όλγα Σαραντοπούλου
Γραμματέας Παγκοσμίου ΣΑΕ

Kellermanngasse 6/22, 1070 Vienna - Austria
Tel & Fax: +431-5268014, Mobile: +43 676 3085313
Greek mobile: +306979212476 E-mail: olga.sarantopoulos@gmx.net
ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
ΔΡ. ΟΛΓΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΑΕ
8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008


Ελληνίδες, Έλληνες όπου γης,
Την σημερινή Ημέρα η παγκόσμια κοινότητα στρέφει την Ματιά της στην Γυναίκα, την Μητέρα, την Εργαζόμενη. Είναι μια σπουδαία ευκαιρία να αποτίσουμε φόρο τιμής στην Γυναίκα Πρωτοπόρο, την Μετανάστρια της πρώτης γενιάς που συν-δημιούργησε τον Ελληνικό κόσμο εκτός των γεωγραφικών ορίων της πατρίδας μας.

Η ιστορία της Ελληνικής μετανάστευσης αποδεικνύει περίτρανα ότι η Ελληνίδα υπήρξε η αφανής ήρωας πίσω από την εδραίωση του Ελληνισμού ανά τον κόσμο.
Επαιξε καθοριστικό ρόλο στην διατήρηση της γλώσσας, της θρησκείας, της πολιτισμικής και εθνικής ταυτότητας των επόμενων γενεών, ανταποκρινόμενη παράλληλα στον ρόλο της μάνας, της συζύγου, της νοικοκυράς,της εργαζόμενης.

Σήμερα, η γυναικεία παρουσία εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό στοιχείο του δυναμισμού των Eλληνικών συλλογικοτήτων του εξωτερικού, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δίχως να κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Σήμερα, η απόδημη Ελληνίδα έχει αποκτήσει σημαίνουσα υπόσταση και στον επαγγελματικό τομέα, πράγμα που της επιτρέπει να διεκδικήσει επάξια και τον ηγετικό ρόλο στην Ομογένεια.

Ως Ελληνίδα της διασποράς, και ως η μοναδική γυναίκα εκλεγμένη στο Προεδρείο του ΣΑΕ, στηρίζω απόλυτα κάθε προσπάθεια που θα δώσει ώθηση στην ενίσχυση του ρόλου των γυναικών μέσα στο ΣΑΕ αλλά και έξω από αυτό. Είναι καιρός να στηρίξουμε όλες εκείνες τις αξιόλογες γυναίκες που αγωνίζονται μέσα στα Συντονιστικά Συμβούλια του ΣΑΕ και τις οργανώσεις μας παγκοσμίως, ώστε να δώσουμε το βήμα στα νέα στελέχη που με την οργανωτική τους
σκέψη, την αγάπη για την Ελλάδα και την ζωντάνια τους θα χαρίσουν ένα μέλλον λαμπρό στον Ελληνισμό. Εναν Ελληνισμό υπερήφανο, δίκαιο, μονιασμένο. Αυτόν που όλοι ονειρευόμαστε.

Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου
Γραμματέας ΣΑΕ

Printer Friendly Page Envoyer  un ami
Επικοινωνία - Contact : info@diaspora-grecque.com  | Cration : webmaster@diaspora-grecque.com| Contact : info@diaspora-grecque.com|  Thme de Nyko