Περιεχόμενα
Diaspora Grecque en France
Liens avec la Grèce et Chypre


ASSOCIATIONS- ΣΥΛΛΟΓΟΙ
SAE - ΣΑΕ : ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
le 21/8/2008 9:29:59

Η Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου δυναμικά στο πλευρό των Αποδήμων Κυπρίων

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (ΣΑΕ)
WORLD COUNCIL OF HELLENES ABROAD (SAE)
Dr. Olga Sarantopoulos - Secretary of SAE
Δρ. Ολγα Σαραντοπούλου – Γραμματέας ΣΑΕ

Όλγα Σαραντοπούλου
Γραμματέας Παγκοσμίου ΣΑΕ

Kellermanngasse 6/22, 1070 Vienna - Austria
Tel & Fax: +431-5268014, Mobile: +43 676 3085313
Greek mobile: +306979212476 E-mail: olga.sarantopoulos@gmx.net


Η ΔΡ. ΟΛΓΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ

«Η προσπάθεια να δούμε την Κύπρο μας ενιαία και επανενωμένη είναι αγώνας διαρκής και πιστεύω ότι θα το επιτύχουμε καθώς οι διεθνείς συγκυρίες το επιτρέπουν, η ιστορία το επιβάλλει και ο Παγκόσμιος Ελληνισμός το απαιτεί».

Με αυτή την δήλωση η Γραμματέας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου, έδωσε το δικό της μήνυμα από το βήμα της ΚΒ' Συνεδρίας των Κεντρικών Συμβουλίων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων ( ΠΟΜΑΚ) και της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα( ΠΣΕΚΑ), και του Δ' Συνεδρίου της Νεολαίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ), που πραγματοποιείται στην Λευκωσία.

Η κα Σαραντοπούλου εκπροσώπησε το ΣΑΕ στις εργασίες της συνεδρίας των Κυπριακών Οργανώσεων ΠΣΕΚΑ και ΠΟΜΑΚ και διαβίβασε στους συνέδρους τον χαιρετισμό του Προέδρου του ΣΑΕ κ. Στέφανου Ταμβάκη.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας.

Η Γραμματέας του Παγκοσμίου ΣΑΕ τόνισε ότι η συμβολή των αποδήμων στην προσπάθεια της Κύπρου για δικαίωση είναι πολύτιμη καθώς μπορούν να συνδράμουν αποτελεσματικά στην ενημέρωση της κοινής γνώμης, αφού έχουν το πλεονέκτημα να διαμορφώνουν απόψεις στις κοινωνίες που ζουν και να επηρεάζουν τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

«Η Τουρκία ενόψει της Ευρωπαϊκής της πορείας επιβάλλεται να αναθεωρήσει την στάση της στο Κυπριακό ζήτημα και να ενεργήσει σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τις αρχές της ΕΕ αποσύροντας τον στρατό κατοχής, ελευθερώνοντας το 37% του νησιού, συμβάλλοντας στην συμφιλίωση των δύο κοινοτήτων και στην θεμελίωση μιας πορείας δημιουργίας και ειρήνης για την Κυπριακή Δημοκρατία» δήλωσε η Δρ. Σαραντοπούλου και επεσήμανε ότι για τον Κυπριακό Ελληνισμό εντός και εκτός των συνόρων, προτεραιότητα είναι: 1. Η άρση της διχοτόμησης. 2. Η απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων και των εποίκων. 3.Η επιστροφή των περιουσιών στους νόμιμους ιδιοκτήτες. 4.Η διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων. 5.Η διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Εμείς, δηλώνουμε παρών όταν οι καταστάσεις το απαιτούν, δηλώνουμε παρών στον αγώνα του Κυπριακού λαού για δικαίωση, δηλώνουμε παρών στις ακούραστες και συνεχής προσπάθειες της Κυπριακής Κυβέρνησης και της Ελληνικής Κυβέρνησης για μια ειρηνική, επανενωμένη και ελεύθερη Κύπρο» κατέληξε της η Γραμματέας του ΣΑΕ.

Printer Friendly Page Envoyer  un ami
Επικοινωνία - Contact : info@diaspora-grecque.com  | Cration : webmaster@diaspora-grecque.com| Contact : info@diaspora-grecque.com|  Thme de Nyko