Περιεχόμενα
Diaspora Grecque en France
Liens avec la Grèce et Chypre


ASSOCIATIONS- ΣΥΛΛΟΓΟΙ
MACEDOINE : MACEDOINE - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
le 10/11/2008 8:53:09

Σκοπιανή προπαγάνδα

Γράφει ο κ. Ακομινάτος

Αγαπητοί φίλοι,
Νομίζω ότι είναι καθήκον όλων μας ν' ανοίξουμε την παρακάτω ιστοσελίδα και να τις αφιερώσουμε μερικά λεπτά.

Όπως ήδη ξέρετε μου αρέσουν πολύ οι παροιμίες του λαού μας και θα ήθελα να σας υπενθυμίσω δυο τρείς. Είναι μία που λέει π.χ. : "Καλύτερα να σου βγεί το μάτι παρά το όνομα". Η Ιστορία και η πείρα απέδειξαν ότι όσο ψευδής, γελοία και ηλίθια και να είναι μια συκοφαντία, μια παραπλανητική προπαγάνδα ή μια διάδοση, δεν πρέπει να την αφήνουμε να περνάει απαρατήρητη από τη δική μας πλευρά, γιατί αυτή θα κάνει το δρόμο της και θα βρεί ευήκοους, κακοήθεις ή αφελείς και ανυποψίαστους ακροατές και θα μας προξενήσει βλάβη.
Μια άλλη παροιμία λέει επίσης : "Προτιμούμε τα αυγά της κότας από τα αυγά της χήνας γιατί η κότα κάνει καλή προπαγάνδα γεννώντας τα". Δεν φθάνει να έχεις δίκιο, πρέπει επίσης με έντιμα μέσα, με την αλήθεια αλλά και με ακάματη δραστηριότητα, χωρίς εφησυχασμούς, να αποδείξεις τουλάχιστον στους καλοπροαίρετους από τους ακροατές σου το δίκιο σου και να τους πείσεις γι'αυτό.
Και μια τρίτη λέει ότι : "Ο τρελλός με την τρελλάρα του, γεμίζει την κοιλάρα του"! Ο Γρουέφσκυ με τα ψέματά του, τις συκοφαντίες και την παραπληροφόρησή του, την δουλειά του την κάνει. Εμείς τι κάνουμε! Πολλοί τύραννοι, πολλοί δικτάτορες, εγκληματίες και κατακτητές στήν αρχή ο κόσμος τους έπερνε για φαιδρούς και ανάξιους λόγου. Αυτοί όμως έρποντας όπως το σκουλίκι κατόρθωσαν να φτάσουν ψηλά στην φωληά του αετού, και να επιδοθούν στο καταστροφικό τους έργο.
Ας μη βαυκαλιζόμαστε λέγοντας ποιός τάχα θα προσέξει τα παραληρήματα και τις προκλήσεις του Γκρουέφσκυ; Της αμαθείας βοηθούσης αλλά και των ανομολογήτων συμφερόντων αυτών που κρύβονται πίσω από τον Γκρουέφσκυ, θα πείσουν εκατομμύρια, που ύστερα θα γίνουν δεκάδες και εκατοντάδες εκατομμυρίων, καί ύστερα άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Μην ξεχνάμε ότι "όποιος θέλει να δείρει το σκύλο, βρίσκει πάντα μπαστούνι". Αυτοί που έχουν συμφέροντα από την προπαγάνδα του Γκρουέφσκυ, δεν κρίνουν με το κατά πόσο η προπαγάνδα αυτή ανταποκρίνεται στην αλήθεια ή όχι, αλλά με το κατά πόσον εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα, και πολύ λίγο ενδιαφέρονται για τον ίδιο τον Γκρουέφσκυ.
Ας προσέξουμε αυτό που λέει ο Παύλος : "ολίγη ζύμη κάμνει όλο το φύραμα ένζυμον". Ας πατάξουμε λοιπόν το ψέμμα και την παραπληροφόρηση ab uovo, δηλαδή "εκ του ωού", πρωτού το αυγό εκκολάψει το φίδι!
Σας τα λέει αυτά ένας γέρος και ανήμπορος στα πρόθυρα του άλλου κόσμου, που τα μάτια του είδαν πολλές απάτες να ευδοκιμούν, επειδή ακριβώς δεν τους έδωσαν σημασία. Σε σας λοιπόν "νεότης άλκιμος" παραδίδεται η σκυτάλη του αγώνος για τα δίκαια του έθνους. Πιέστε τους πολιτικούς, πιέστε τους λόγιους να παρουσιάσουν και να διαδώσουν όσο ευρύτερα μπορούν, σε κατανοητή και απλή γλώσσα την αλήθεια, πού ας ελπίσουμε ότι για μια ακόμα φορά θα προοδεύσει. Fluctuat nec mergitur! Ταλαντεύεται αλλά δεν καταποντίζεται!
Με φιλικούς χαιρετισμούς.
Ακομινάτος


Σας παρακαλώ ανοίξτε το και διαβάστε το. Γιατί αν δεν το διαβάσετε εσείς θα το διαβάσουν άλλοι.
http://www.bulgarmak.org/makedonia.htm

Ευχαριστούμε τόν Κύριο Ακομινάτο για το πιό πάνω κείμενο

Αυτά πού είδατε σε αυτή την ιστοσελίδα οι Σκοπιανοί τά διδάσκουνε επίσης και στα σχολεία τους .
Εμείς οι Ελληνες τώρα αν δεν λάβουμε σοβαρά υπόψη μας αυτήν την κατάσταση, όχι μόνο θά χάσουμε την ίστορία μας αλλά στό μέλλον θα χάσουμε και ΠΑΤΡΙΔΕΣ.
Πιό κάτω ένα ( δεν γνωρίζουμε αν είναι ανέκδοτο ) αφού αν συνεχίσουμε με αυτό τον τρόπο στο τέλος αυτά θα μείνουνε….Ξανασκεφτείτε λοιπόν. Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό.

Σλαβομακεδόνας!
Ένα λαμπρό υπόδειγμα ρητορικής και πολιτικής από πρόσφατη συνεδρίαση της ΓΣ των Ηνωμένων Εθνών, που έκανε τη διεθνή κοινότητα να χαμογελάσει: Ο λόγος του Έλληνα μόνιμου αντιπροσώπου στον ΟΗΕ.
«Πριν ξεκινήσω, θέλω να σας πω κάτι για τον Μέγα Αλέξανδρο. Όταν δάμασε τον Βουκεφάλα, κατά τον γυρισμό του και περνώντας τον Αξιό και βλέποντας το νερό, σκέφτηκε ότι ήταν μια καλή ευκαιρία για μπάνιο. Έβγαλε λοιπόν τα ρούχα του, τα ακούμπησε στον βράχο και μπήκε στο νερό. Όταν βγήκε και θέλησε να ντυθεί, τα ρούχα του είχαν εξαφανιστεί. Τα είχε κλέψει ένας Σλάβος της Μακεδονίας.»
Τότε πετάχτηκε οργισμένος ο Σλαβομακεδόνας εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ κι άρχισε να φωνάζει
«Τι είναι αυτά που λες; Οι Σλάβοι δεν ήταν εκεί, τότε.»
Οπότε ο Έλληνας εκπρόσωπος χαμογέλασε και είπε: «Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε αυτό, μπορώ να ξεκινήσω την ομιλία μου...»!

Ο συγκεκριμένος διάλογος μπορεί να είναι πέρα για πέρα αληθινός και είναι ένα σαφέστατο δείγμα του τρόπου σκέψης των Ελλήνων. Μακάρι βέβαια αυτόν τον συγκεκριμένο τρόπο διαχείρισης σκέψης και πράξης να τον είχαν ενστερνιστεί και οι πολιτικοί μας. Πολλά θα ήταν τα οφέλη και ίσως να είχαν τερματιστεί οι όποιες συζητήσεις πριν καν ξεκινήσουν...
Δημοσκόπιση της Ελληνικής Διασποράς
Sondage de la Diaspora Grecque


Μπορείτε να ψηφίσετε η ψήφος είναι ανώνυμος. Μόνο μια φορά μπορείτε να ψηφίσετe
vous pouvez voter. Vous ne pouvez voter qu’une fois et votre vote sera anonyme.


Résultats = Αποτελέσματα : κάντε κλικ - Cliquez ici

Votez = Ψηφίστε : κάντε κλικ - Cliquez ici

Sondage-Δημοσκόπηση ψηφίστε γιά την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Printer Friendly Page Envoyer à un ami
Επικοινωνία - Contact : info@diaspora-grecque.com  |Contact : info@diaspora-grecque.com|  Base :Nyko