Περιεχόμενα
Diaspora Grecque en France
Liens avec la Grèce et Chypre


ASSOCIATIONS- ΣΥΛΛΟΓΟΙ
RESUMES-(cliquez) : ΟΛΓΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
le 23/11/2008 16:27:43

Συνάντηση Δρ. Ολγα Σαραντοπούλου με την Υπουργό, συμβούλου του Προέδρου της Συρίας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΡ. ΟΛΓΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ, ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ BOUTHAINA SHAABAN

Ιδιαίτερη συνάντηση με την υπουργό, σύμβουλο του Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, αρμόδια για θέματα Πολιτικών Υποθέσεων και Τύπου κυρία Bouthaina Shaaban, είχε χθες στην Βιέννη η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αυστρίας Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου που διοργάνωσε η Διπλωματική Ακαδημία Αυστρίας, με θέμα : «Συρία: Το κλειδί για την λύση στο πρόβλημα της Μέσης Ανατολής».

Εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής, της οικονομίας, αλλά και του πολιτισμού της Αυστρίας, μεταξύ αυτών και ο Dr. Hans Winkler, υφυπ. Εξωτερικών της Αυστρίας, πρόεδροι κομμάτων, εκπρόσωποι του Διπλωματικού Σώματος και του Τύπου κ.α., είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλία της κ. Shaaban για την σημασία της προάσπισης της πολυπολιτισμικής ταυτότητας των λαών ως θέμα πολιτικό, θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Σύρια υπουργός ενημέρωσε την Δρ. Σαραντοπούλου για τα ζητήματα που αφορούν στα θέματα των χωρών της Μέσης Ανατολής, τις σχέσεις τωνμ Αραβικών Κρατών με την Τουρκία και το Ισραήλ.

Με την σειρά της η ομογενής επιστήμονας αναφέρθηκε στα μεγάλα εθνικά θέματα του Ελληνισμού, το ζήτημα της Κύπρου και την επανέναρξη των συνομιλιών, το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ενημέρωσε δε, για τις πρωτοβουλίες που έχουν πάρει οι ομογενειακές οργανώσεις για την προώθηση τους στην διεθνή πολιτική σκηνή.

Η Δρ. Σαραντοπούλου διατηρεί στενές σχέσεις με τις χώρες του Αραβικού κόσμου και είναι σύμβουλος των υπουργών Υγείας Αυστρίας και Ομάν. Είναι μέλος του Αυστρο-αραβικού Συνδέσμου και διετέλεσε αναπληρωτής γενικός γραμματέας.

Η Δρ. Bouthaina Shaaban, έχει διατελέσει υπουργός Αποδήμων της Συρίας, ενώ το 2005 είχε προταθεί για το «Νόμπελ Ειρήνης 1000 Γυναικών». Τον ίδιο χρόνο τιμήθηκε με το βραβείο της πιο «Διακεκριμένης Γυναίκας σε Κυβερνητική Θέση» από τον Σύνδεσμο Αραβικών Κρατών.

Η Δρ. Σαραντοπούλου συναντήθηκε επίσης με τον επικεφαλής του Συνδέσμου Αραβικών Κρατών στην Αυστρία Dr. Wehbe.

Printer Friendly Page Envoyer  un ami
Επικοινωνία - Contact : info@diaspora-grecque.com  | Cration : webmaster@diaspora-grecque.com| Contact : info@diaspora-grecque.com|  Thme de Nyko