Περιεχόμενα
Diaspora Grecque en France
Liens avec la Grèce et Chypre


ASSOCIATIONS- ΣΥΛΛΟΓΟΙ
COMMUNIQUE : CONSEIL DES HELLENES DE LA DIASPORA (S.A.E)
le 10/11/2005 9:07:36

Ευνοϊκό για τους Απόδημους το Νομοσχέδιο για το Στρατολογικό

CONSEIL DES HELLENES DE LA DIASPORA (S.A.E)

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (Σ.Α.Ε)

Γραφείο Αναπληρωτή Προέδρου

Ευνοϊκό για τους Απόδημους το Νομοσχέδιο για το Στρατολογικό

Τη μείωση της θητείας των Αποδήμων από έξι σε τρεις μήνες, εισηγήθηκε στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Στέφανος Π. Ταμβάκης και εξετάζεται σε θετικό κλίμα.
Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΣΑΕ παρουσίασε χθες τις προτάσεις της ομογένειας για τη στράτευση των Ελλήνων μονίμων κατοίκων του εξωτερικού, στο πλαίσιο της ψήφισης του Σχεδίου Νόμου που αφορά ρυθμίσεις στρατολογικών θεμάτων και θα κατατεθεί την προσεχή Δευτέρα στην ολομέλεια της Βουλής.

Αναμφισβήτητα η υιοθέτηση των παραπάνω προτάσεων, συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση των δεσμών των ομογενών με τη πατρίδα και την ελληνική παιδεία. «Η αποδοχή των προτάσεων μας για τη Στράτευση των αποδήμων, μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε το έργο μας, υλοποιώντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο τις αρμοδιότητες του ΣΑΕ ως γνωμοδοτικό και εισηγητικό όργανο του απόδημου Ελληνισμού, σύμφωνα με το άρθρο 108 του Συντάγματος», δήλωσε ο κ. Στέφανος Π. Ταμβάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τον υπουργό και τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο και κ. Γιάννη Λαμπρόπουλο αντίστοιχα, καθώς και τον Πρόεδρο και τον Α΄ Αντιπρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό κ.κ. Ευγένιο Χαϊτίδη και Γρηγόρη Νιώτη, για την προσοχή και την ευαισθησία που επιδεικνύουν στα θέματα της ομογένειας.

Επισημαίνεται ότι η επιτυχής παρέμβαση του ΣΑΕ επετεύχθη κατόπιν στενής συνεργασίας κατά τους τελευταίους μήνες του Αναπληρωτή Προέδρου με την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, ενώ αξίζει να σημειωθεί και η συμβολή του Αντιπροέδρου – Συντονιστή Ασίας Αφρικής κ. Βασίλη Μαγδαληνού, στην αποδοχή των προτάσεων υπέρ των αποδήμων.

Printer Friendly Page Envoyer  un ami
Επικοινωνία - Contact : info@diaspora-grecque.com  | Cration : webmaster@diaspora-grecque.com| Contact : info@diaspora-grecque.com|  Thme de Nyko