Περιεχόμενα
Diaspora Grecque en France
Liens avec la Grèce et Chypre


ASSOCIATIONS- ΣΥΛΛΟΓΟΙ
SAE - ΣΑΕ : CONSEIL DES HELLENES DE LA DIASPORA
le 16/3/2013 18:13:44

Décès de Andrew Athens -Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέα Α.´Αθενς

C'est avec beaucoup de tristesse que nous avons appris le décès de Andrew Athens à l'âge de 91 ans.
Les Grecs de la Diaspora sont très peinés par la disparition du fondateur du SAE (Conseil des Grecs de la Diaspora).
Après de nombreuses années de service, Andrew Athens, originaire de Chicago, se retira en 2006 de la Présidence du SAE, poste qu'il occupait depuis sa création en 1995.
Cependant, son action pour la communauté grecque et oecuménique de l'étranger, ne restera pas sans suite.
Durant toutes ces années, il a constamment offert des soins médicaux et mené un travail philanthropique notamment en ce qui concerne la protection de droits de l'homme, principalement aux Grecs de l'ex-Union Soviétique.
Il s'est également beaucoup investi pour les Grecs de la Mer Noire et d'Albanie.


MHNYMA ΔΡ.ΟΛΓΑΣ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΑΕ
ΑΝΔΡΕΑ Α. ΑΘΕΝΣ


Με βαθειά λύπη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του Ανδρέα Α.´Αθενς.
Η Ομογένεια απανταχού της γης θρηνεί τον χαμό του “Πατέρα του Αποδήμου Ελληνισμού”, ενός μεγάλου Πατριώτη, ενός ακούραστου Αγωνιστή για την Ελλάδα, την Κὐπρο και την Ορθοδοξία, ενός ξεχωριστού Φιλανθρώπου, που πράγματι έζησε το Αμερικανικό Όνειρο.
Ο Ανδρέας Άθενς θα λείψει σε όλους τους ´Ελληνες και Φιλέλληνες του κόσμου. Το φιλανθρωπικό του έργο άγγιξε τις καρδιές πολλών ανθρώπων και ιδιαίτερα εκείνων στίς χώρες της πρώην Σοβιετικής ´Ενωσης, στην Αλβανία κ.α., όπου με την ίδρυση των Ιατρικών Κέντρων υπό την αιγίδα του ΣΑΕ βοήθησε να επουλωθούν οι πληγές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.
Ως πρώτος Πρόεδρος του ΣΑΕ την χρονική περίοδο 1995-2006 και ως επίτιμος Πρόεδρος του ΣΑΕ από το 2006 είχε στόχο ζωής: να ενώσει και να ενδυναμώσει τον Απόδημο Ελληνισμό.
Με πίστη και αφοσίωση ακολούθησε τις αξίες του Ελληνισμού, μεταλαμπαδεύοντάς τες με πάθος σε όλους εμάς που ειχαμε την τιμή να συνεργαστούμε με αυτήν την εξέχουσα Προσωπικότητα και ιδίως με τον ´Ανθρωπο Ανδρέα Α.´Αθενς.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην σύζυγό του Λουίζ και την οικογένεια του.
Αιωνία του η μνήμη
Δρ.Όλγα Σαραντοπούλου
Γραμματέας ΣΑΕ
Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αυστρίας

Printer Friendly Page Envoyer  un ami
Επικοινωνία - Contact : info@diaspora-grecque.com  | Cration : webmaster@diaspora-grecque.com| Contact : info@diaspora-grecque.com|  Thme de Nyko