Περιεχόμενα
Diaspora Grecque en France
Liens avec la Grèce et Chypre


ASSOCIATIONS- ΣΥΛΛΟΓΟΙ
SAE - ΣΑΕ : ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
le 3/5/2013 15:57:20

Συνέδριο Αποδήμων Ιατρών και Βιοεπιστημόνων Ελλάδας και Κύπρου, Πάφος Κύπρου.

Δρ.Όλγα Σαραντοπούλου " Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ "

Την ανάγκη συνένωσης των δυνάμεων του Ελληνισμού, ως πρόκληση και επένδυση για το μέλλον των απανταχού Ελλήνων, τόνισε στην ομιλία της η Γραμματέας του ΣΑΕ Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου, χαιρετίζοντας τις εργασίες του Παγκοσμίου Συνεδρίου Αποδήμων Ιατρών και Βιοεπιστημόνων Ελλάδας και Κύπρου. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Πάφο της Κύπρου, υπό την αιγίδα των Υπουργών Υγείας Κύπρου και Ελλάδος σε συνεργασία με την Ένωση Καθηγητών της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΙΠΑ) και του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας Ελλάδας (ΚΕ.Σ.Υ.) και με συνδιοργανωτή τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο. Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Υγείας Κύπρου κ.Πέτρος Πετρίδης, ο εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ενωσης Καθηγητών κ.Μιχάλης Κουτσιλιέρης, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Ελλάδος και Προέδρος του ΚΕ.Σ.Υ. Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Παναγιώτης Σκανδαλάκης, ο πρώην Υπουργός Υγείας Κύπρου κ.Γ.Μαλάς, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Δρ.Ανδρέας Δημητρίου, εκπρόσωποι του κοινοβουλίου καθώς και άλλοι επίσημοι και πλήθος επιστημόνων.
Η κα Σαραντοπούλου, ανέφερε ότι το Συνέδριο έχει ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνον διότι αποτελεί ένα μέσο ανταλλαγής απόψεων και τεχνογνωσίας, αλλά και διότι προσφέρει την ευκαιρία της περαιτέρω δικτύωσης των ελληνικής καταγωγής επιστημόνων.
Χαρακτήρισε αστείρευτη πηγή πλούτου τα δίκτυα των επιστημόνων, των πολιτικών, των επιχειρηματιών που λειτουργούν ανά τον κόσμο και επεσήμανε ότι μέσα από τα μέλη των δικτύων μπορούν να προκύψουν σημαντικές πρωτοβουλίες για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος και την οικονομική ανασυγκρότηση της Ελλάδας και της Κύπρου. . Τόνισε ότι το μεγάλο στοίχημα για όλους είναι να μετατρέψουν την δύναμη που διαθέτει ο Ελληνισμός του Εξωτερικού σε θετική ενέργεια που θα επιτρέψει τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης με το μητροπολιτικό κέντρο, δημιουργώντας μια αμφίδρομη σχέση αλληλοϋποστήριξης και αγαστής συνεργασίας αλλά και επαναδιαπραγμάτευσης της θέσης του στον κόσμο.
Η Γραμματέας του ΣΑΕ υπογράμμισε ότι η κρίσιμη συγκυρία που βιώνουν Ελλάδα και Κύπρος επιτάσσει κάθε προσπάθεια από την πλευρά της Ομογένειας για την εξασφάλιση της συνέχειας του Ελληνισμού και του μέλλοντος των παιδιών μας. Κλείνοντας ευχήθηκε την εξεύρεση λύσης που θα διασφαλίζει την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα του νησιού, την ισότητα των νομίμων πολιτών και την κατασφάλιση των αρχών δικαίου σε μία Επανενωμένη και Ελεύθερη Κύπρο.
Η Δρ. Σαραντοπούλου συνεχάρη τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου κ. Αντώνη Πολυδώρου, Διευθυντή του Αιμοδυναμικού Επεμβατικού Τμήματος του Γ.Ν.Αθηνών “Ο Ευαγγελισμός“ και τον Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής κ.Γιώργο Πετρίκκο, Καθηγητή Παθολογίας-Λοιμώξεων, Διευθυντή
Δ´Παθολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και όλα τα μέλη που συνέβαλλαν στην επιτυχή διοργάνωση του συνεδρίου. Ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην στήριξη που προσέφεραν τα υπουργεία Υγείας της Ελλάδας και της Κύπρου.
Στο Συνέδριο έλαβαν μέρος πλήθος διακεκριμένων επιστημόνων από όλο τον κόσμο, ενώ τιμήθηκε από το Υπουργείο Υγείας Κύπρου με το βραβείο “Παπανικολάου” ο κ.Κύπρος Νικολαιδης, Καθηγητής Εμβρυακής Ιατρικής απο το Kings College και University College του Λονδίνου. Από τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο τιμήθηκαν οι κ.κ.Α.Πολυδώρου και Γ.Πετρίκκος για τη επιτυχή διοργάνωση του Συνεδρίου.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Κύπρο, η κα. Σαραντοπούλου είχε συναντήσεις με εκπροσώπους του πολιτικού και κοινωνικού βίου για θέματα του Ελληνισμού.


Φωτογραφία: από αριστερά Γ.Μαλάς πρ.Υπουργός Υγείας Κύπρου και πρ. υποψήφιος πρόεδρος Δημοκρατίας Κύπρου, κ.Κωνσταντίνος Κουσκούκης, Καθηγητής Δερματολογίας, πρ.Γ.Γ.Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Δρ.Όλγα Σαραντοπούλου,Γραμματέας ΣΑΕ, Αξ.κ.Πέτρος Πετρίδης, Υπουργός Υγείας Κύπρου

Printer Friendly Page Envoyer  un ami
Επικοινωνία - Contact : info@diaspora-grecque.com  | Cration : webmaster@diaspora-grecque.com| Contact : info@diaspora-grecque.com|  Thme de Nyko