Περιεχόμενα
Diaspora Grecque en France
Liens avec la Grèce et Chypre


ASSOCIATIONS- ΣΥΛΛΟΓΟΙ
CHYPRE : ΚΥΠΡΟΣ
le 17/7/2014 17:31:59

PARIS Χίλια χρόνια αν περάσουν δεν πεθαίνουμε σκλάβοι.(Μήνυμα του προέδρου της Κυπριακής Κοινότητας Γαλλίας)

COMMUNAUTE CHYPRIOTE DE FRANCE
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΑΛΛΙΑΣ
9 Rue Mesnil 75016 PARIS
Email : contact@communaute-chypriote.com
Président-Πρόεδρος : Mr Evagoras MAVROMMATIS


Message du Président de la Communauté Chypriote de France
Μήνυμα του προέδρου της Κυπριακής Κοινότητας Γαλλίας.


Σαράντα χρόνια πέρασαν από τον μαύρο εκείνο Ιούλιο του 74,
σαράντα χρόνια κατοχής,
σαράντα χρόνια προσφυγιάς,
σαράντα χρόνια χρόνια θρήνου
για τους νεκρούς,
τους αγνοούμενους
την σκλαβωμένη γη της Κύπρου,
τις ερειπωμένες και βεβηλωμένες εκκλησίες
την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου

Με πρόφαση το ποταπό και αισχρό πραξικόπημα της χούντας βρήκαν οι Τούρκοι την ευκαιρία που περίμεναν χρόνια να εισβάλουν στην Κύπρο. Κατά την Άγκυρα δεν εισέβαλαν στην Κύπρο απλά ήταν μια «ειρηνική επιχείρηση» για να επαναφέρουν την τάξη δήθεν και να «προστατέψουν» τους τουρκοκυπρίους. Και αυτό παρ’όλο που ο ίδιος ο Ραούφ Ντενκτάς, στις 15 Ιουλίου, ημέρα του πραξικοπήματος δήλωσε ότι αυτό ήταν εσωτερική υπόθεση των Ελληνοκυπρίων και δεν αφορούσε τους Τουρκοκύπριους οι οποίοι δεν διέτρεχαν κανένα κίνδυνο.

Ωστόσο, πέντε μέρες αργότερα, εκδηλώθηκε η μαζική τουρκική επίθεση, που είχε διπλό στόχο. Αφ’ενός η εισβολή και κατάκτηση εδαφών και αφ’ετέρου η εθνοκάθαρση.

Ήταν τόσο ειρηνική που μέσα σε λιγότερο από μιας εβδομάδας μάχες οι νεκροί ξεπέρασαν τους 5000 από τους οποίους οι περισσότεροι ήταν άμαχος πληθυσμός, γυναικόπαιδα και γέροι...

Ήταν τόσο ειρηνική που μέσα σ’αυτές τις λίγες μέρες καταγράφηκαν 1619 αγνοούμενοι από τους οποίους πάνω από χίλιοι ήσαν γυναικόπαιδα και γέροι και που οι περισσότεροι είχαν καταγραφεί σαν αιχμάλωτοι πολέμου...

Ήταν τόσο ειρηνική που γυναίκες κάθε ηλικίας βιάστηκαν με τον πιο βάρβαρο τρόπο, 200 000 Έλληνες διώχθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες και βρέθηκαν πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα και παραμένουν πρόσφυγες μέχρι σήμερα σαράντα χρόνια μετά... Η Τουρκία κατέλαβε και κατέχει επί σαράντα ολόκληρα χρόνια σχεδόν τα 38% της κυπριακής γης, πλέον των 70% της κυπριακής οικονομίας και το χειρότερο απ’όλα ο ανθρώπινος παράγων.

Σαράντα χρόνια μετά οι Τουρκοκύπριοι που αριθμούσαν περίπου 85 000 την εποχή εκείνη και τους οποίους η Τουρκία με την βοήθεια των Άγγλων μετέφεραν στην κατεχόμενη γη της Κύπρου για να τους δώσουν δήθεν τις περιουσίες των διωχθέντων Ελληνοκυπρίων, δεν έχουν μείνει παρά 35 000 περίπου και ο κατοχικός στρατός, περίπου 40,000 άνδρες, για να αλλοιώσει την δημογραφία της Κύπρου έφερε περισσοτέρους από 250 000 εποίκους από την Τουρκία κι’αυτό καταπατώντας κάθε διεθνή νόμο...

Έγινε η επιχείρηση, όπως ισχυρίστηκαν, για να αποτρέψουν την απειλούμενη ‘‘γενοκτονία’’ των ομοθρήσκων τους που φέρεται να είχε αρχίσει το 1963/64 με θύτες τους “αιμοσταγείς” συμπατριώτες τους, τους Ελληνοκύπριους ενώ συνέβαινε το ακριβώς αντίθετο.

Και όλα αυτά έγιναν κάτω από το απαθές βλέμμα των φίλων και συμμάχων μας που μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει τίποτε άλλο παρά να φλερτάρουν την Τουρκία και να κλείνουν τα μάτια μπροστά στην αδικία. Όπως ο εθνικός μας ποιητής έγραφε πρίν 2 αιώνες περίπου και πόσο επίκαιρες είναι σήμερα «Μοναχή τον δρόμο πήρες και ξανάρθες μοναχή, δεν είναι εύκολες οι θύρες σαν η χρεία τες κροταλεί»

Αυτό που επιβάλλεται είναι μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για να μπορέσει η Κύπρος να ζήσει ενωμένη και ελεύθερη.

Ο αγώνας συνεχίζεται παρ’όλα αυτά και θα συνεχιστεί μέχρι την δικαίωση. Οι καμπάνες των εκκλησιών μας θα ξανασημάνουν μια μέρα ελεύθερες, θα γυρίσουμε στις εστίες μας, θα ξαναχτίσουμε τα σπίτια μας, θα ξαναφτιάξουμε τους βεβηλωμένους τάφους των προγόνων μας.


Χίλια χρόνια αν περάσουν δεν πεθαίνουμε σκλάβοι.
Ευαγόρας Μαυρομμάτης
Πρόεδρος Κυπριακής Κοινότητας Γαλλίας

Printer Friendly Page Envoyer à un ami
Επικοινωνία - Contact : info@diaspora-grecque.com  |Contact : info@diaspora-grecque.com|  Base :Nyko