Περιεχόμενα
Diaspora Grecque en France
Liens avec la Grèce et Chypre


ASSOCIATIONS- ΣΥΛΛΟΓΟΙ
COMMUNIQUE : ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ U.S.A.
le 14/7/2006 9:37:31

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

PAN-MACEDONIAN ASSOCIATION, Inc.

Παμμακεδονική Ένωση
U.S.A.

Tel. 718-747-0488 ~ Fax 718-747-0489 ~ www.panmacedonian.info
<< ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1947 >>
“ SERVING MACEDONIA AND HELLENISM SINCE 1947ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

Η Παμμακεδονική Ένωση των Η.Π.Α. σε συνεδρίαση του 60ου Ετησίου Συνεδρίου που συνήλθε στις 29 Ιουνίου με 2 Ιουλίου 2006 στην πόλη Las Vegas, NV, USA έχοντας υπ’ όψη τις τελευταίες εξελίξεις στο κρατίδιο της ΠΓΔΜ αποφάσισε τα ακόλουθα:

1. Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι και σθεναρά αντίθετοι στην ατυχή απόφαση της κυβέρνησής μας των ΗΠΑ να αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

2. Η Παμμακεδονική Ένωση ζητάει από την Ελληνική κυβέρνηση, την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και την υπόλοιπη Διεθνή Κοινότητα, όπως η τελική ονομασία του κρατιδίου της ΠΓΔΜ ξεχωρίζει με ακρίβεια τους κατοίκους αυτής της χώρας από εμάς τους Μακεδόνες.

3. Η ονομασία Μακεδονία είναι αναμφίβολα ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Η ιστορία της Μακεδονίας και, ειδικά η ονομασία της, δεν είναι ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΑ και ως πατρική κληρονομιά δεν δύναται να παραχωρηθούν σε τρίτους.

4. Προσμένουμε όπως η μόνιμη ονομασία της χώρας της ΠΓΔΜ θα εκφράζει την πολυεθνική της υπόσταση και θα επιτρέψει όλους του κατοίκους της να συνυπάρχουν ειρηνικά.

5. Δεν θα δεχτούμε για τη χώρα της ΠΓΔΜ οποιαδήποτε ονομασία που θα περιέχει τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ή παράγωγά του.

6. Απαιτούμε όπως δοθούν σε άτομα Ελληνικής προελεύσεως κατοικούντων στις χώρες της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας όλα τα ανθρώπινά τους δικαιώματα.

7. Ιστορικώς οι Μακεδόνες είναι Έλληνες.

8. Η Μακεδονική μας συνείδηση και ταυτότητα δεν αποτελεί θέμα εξωτερικής πολιτικής υπό οιανδήποτε ερμηνεία του ορισμού της.

9. Είναι ιερό μας καθήκον να εξακολουθήσουμε τον αγώνα μας για τα δίκαια της Μακεδονίας. Το απαιτεί η Ιστορία.

Printer Friendly Page Envoyer à un ami
Επικοινωνία - Contact : info@diaspora-grecque.com  |Contact : info@diaspora-grecque.com|  Base :Nyko