Περιεχόμενα
Diaspora Grecque en France
Liens avec la Grèce et Chypre


ASSOCIATIONS- ΣΥΛΛΟΓΟΙ
ECOLE GRECQUE : ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
le 7/5/2016 17:04:07

Εκπαιδευτικοί στο εξωτερικό θα μπορούν να παραμείνουν μέχρι τη συνταξιοδότησή τους

Τέλος στην αγωνία που βιώνουν κάθε χρόνο οι εκπαιδευτικοί στα ομογενειακά σχολεία, βάζει νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή και προβλέπει την παραμονή τους στο εξωτερικό έως ότου συνταξιοδοτηθούν. Όπως είπε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης, εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε κάποια χώρα του εξωτερικού θα μπορούν να παραμείνουν εκεί χωρίς το άγχος και την αγωνία τής ετήσιας ανανέωσης, αφού –όπως επισήμανε- στόχος τού υπουργείου είναι, η ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό να αποκτήσει μια αυτοτέλεια και να μην εξαρτώνται οι εκπαιδευτικοί από το αν θα ανανεωθεί, ή όχι, η σύμβασή τους κάθε χρόνο.

"Αυτό που εισηγούμεθα με το νομοσχέδιο είναι, όσοι έχουν παντρευτεί, έχουν ορισμένα χρόνια, δέκα χρόνια στο εξωτερικό, στη Γερμανία συγκεκριμένα, θα τα εξαντλήσουν εκεί μέχρι τη συνταξιοδότησή τους. Δεν θα υπάρχει αυτή η διαρκής αγωνία" είπε ο κ. Πελεγρίνης, μιλώντας στην εκπομπή "ΑΠΕριττα", διευκρινίζοντας επίσης, ότι σε περίπτωση που κάποιο σχολείο στο εξωτερικό κλείσει, ο εκπαιδευτικός θα έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στην Ελλάδα για να συνεχίσει τη σταδιοδρομία του.
Χαρακτήρισε "τεράστιο" το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν έως σήμερα οι ομογενείς με το ζήτημα αυτό και έκανε γνωστό ότι μέσα στον Ιούνιο θα λυθεί, καθώς συντάσσεται το νέο νομοθετικό πλαίσιο, ενώ έχει σταλεί το σχέδιο νόμου στους εκπροσώπους των κομμάτων ζητώντας μέχρι τις 9 Μαϊου να καταθέσουν τις παρατηρήσεις τους. Ο κ. Πελεγρίνης, υπενθύμισε, επίσης, ότι έγινε και η προκήρυξη για τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών εδώ και περίπου έναν μήνα ούτως ώστε –όπως είπε- να υπάρχει ο χρόνος για να πληρωθούν τα κενά.
Εξάλλου, έκανε γνωστό ότι στα μέσα του 2017 η Έλληνες του Μονάχου θα αποκτήσουν δίγλωσσο σχολείο, το οποίο θα ανεγερθεί σε έκταση 11 στρεμμάτων που παραχωρήθηκε από τη βαυαρική κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΥΓΗ

Printer Friendly Page Envoyer à un ami
Επικοινωνία - Contact : info@diaspora-grecque.com  |Contact : info@diaspora-grecque.com|  Base :Nyko