Περιεχόμενα
Diaspora Grecque en France
Liens avec la Grèce et Chypre


ASSOCIATIONS- ΣΥΛΛΟΓΟΙ
SAE - ΣΑΕ : Μιχάλης Λυμπερόπουλος
le 22/11/2006 18:23:51

Στέφανο Ταμβάκη δείχνουν όλοι για Πρόεδρο ΣΑΕ Γράφει ο Μιχάλης Λυμπερόπουλος

Ακόμα και από την Βόρειο & Νότιο Αμερική φτάνουν συνεχώς πληροφορίες ότι ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Στέφανος Ταμβάκης θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού.

Ο κ.Ταμβάκης έχει κερδίσει την εκτίμηση του Ελληνισμού της διασποράς γιατί τόσο ως Αναπληρωτής Πρόεδρος όσο και ως Συντονιστής περιφέρειας Ασίας –Αφρικής απέκτησε μια πληθώρα εμπειριών, που του έδωσε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με γνωστά και άγνωστα κομμάτια του Απόδημου Ελληνισμού.

Ο κ. Ταμβάκης όπως πολλές φορές έχει δηλώσει « για μένα δεν τίθεται θέμα απλώς διεκδίκησης της Προεδρίας , αλλά διεκδίκησης και υλοποίησης ενός οράματος. Το « νέο» ΣΑΕ αποκτά μια άλλη δυναμική ακριβώς την στιγμή που βρίσκεται στην κρίσιμη καμπή. Αυτό βεβαίως είναι μια πρόκληση, και δηλώνω παρόν.

Με την συμμετοχή όλων των Ομογενών που δεν είναι ενταγμένοι σε Κοινότητες Ομοσπονδίες κλπ. θα οργανώσουμε ένα καινούριο ΣΑΕ που θα αγκαλιάσει όλους τους Έλληνες της διασποράς. Μέσα σε αυτό θα έχουν εξέχουσα θέση όσοι μπορούν να προσφέρουν για την υλοποίηση του οράματος, και περισσότερο τα Ομογενειακά ΜΜΕ, και ο πνευματικός κόσμος της διασποράς, (συγγραφείς -λογοτέχνες)

Οι Ομογενείς επιστήμονες, οι επιχειρηματίες, αλλά κυρίως οι νεολαία, τα νέα παιδιά που θα πάρουν την σκυτάλη, για να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να αναπτύξουν δραστηριότητες που θα την αναδείξουν. Με λίγα λόγια ένα ΣΑΕ, που θα είναι για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Έτσι θα αποκτήσει αναγνωρισιμότητα . αδιαμφισβήτητο κύρος, και μεγαλύτερο ρόλο ως όργανο του Απόδημου Έλληνα.

Όλες αυτές οι προκλήσεις αποτελούν συστατικά του οράματος και για αυτούς τους λόγους και για αυτούς τους στόχους θέτω την υποψηφιότητά μου για την Προεδρία.»

Το μήνυμα του κ. Ταμβάκη αναμφίβολα έχει βρει απήχηση στον Ελληνισμό της διασποράς, και όσον αφορά τα διάφορα σενάρια που τελευταία βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ότι π.χ. τον δείνα τον στηρίζει ο τάδε υπουργός, ή εκείνος είναι αρεστός στην κυβέρνηση, αυτά είναι εκ του πονηρού, και υποτιμούν μόνο την νοημοσύνη των αποδήμων και τίποτα περισσότερο.

Ο Πρόεδρος του ΣΑΕ είναι υπόθεση των Αποδήμων, και οι Απόδημοι δείχνουν Ταμβάκη Πρόεδρο.

Printer Friendly Page Envoyer  un ami
Επικοινωνία - Contact : info@diaspora-grecque.com  | Cration : webmaster@diaspora-grecque.com| Contact : info@diaspora-grecque.com|  Thme de Nyko