Περιεχόμενα
Diaspora Grecque en France
Liens avec la Grèce et Chypre


ASSOCIATIONS- ΣΥΛΛΟΓΟΙ
SAE - ΣΑΕ : Νίκος ΚΑΤΣΙΚΑ
le 26/11/2006 20:33:06

Ασφαλιστικής κάλυψης των ομογενών του Αποδήμου Ελληνισμού

Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος. 25 Νοεμβρίου 2006.
Του Νίκου Κάτσικα.


Αίγυπτος – Το θέμα της ασφαλιστικής κάλυψης των ομογενών του Αποδήμου Ελληνισμού ανά τον κόσμο συζήτησαν σήμερα στην Αλεξάνδρεια ο Υπουργός Απασχόλησης κ. Σάββας Τσιτουρίδης με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Σ.Α.Ε. κ. Στέφανο Ταμβάκη.

Στην ανάγκη εκπόνησης μίας μεγάλης μελέτης που θα εξετάζει τα προβλήματα ασφάλισης των Ελλήνων που ζουν και εργάζονται εκτός των ελληνικών συνόρων συμφώνησαν σήμερα στην Αλεξάνδρεια, στην συνάντηση που είχαν ο Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σάββας Τσιτουρίδης και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Σ.Α.Ε. κ. Στέφανος Ταμβάκης.

«Στο πλαίσιο της μεγάλης συζήτησης και διαβούλευσης που έχουμε ξεκινήσει στην χώρα για την μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης», δήλωσε ο κ. Τσιτουρίδης, «είναι πολύ χρήσιμο και σκόπιμο να δούμε και μία άλλη εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πτυχή, που είναι τα θέματα κοινωνικής ασφάλισης των πολλών Ελλήνων που ζουν και εργάζονται εκτός της χώρας. Ήδη, μία πολύ μεγάλη εκκρεμότητα που αφορά πάνω από ένα εκατομμύριο Ελλήνων της Αυστραλίας προχωράει ικανοποιητικά, αφού την ερχόμενη εβδομάδα, με αποστολή του Υπουργείου μας στην Αυστραλία θα διευθετήσουμε και τις τελευταίες λεπτομέρειες, έτσι ώστε στις αρχές του άλλου χρόνου να υπογράψουμε μία συμφωνία κοινωνικής ασφάλισης με την Αυστραλία. Ήδη, λοιπόν με το θέμα αυτό, βάλαμε τις βάσεις για να συζητήσουμε και τις περιπτώσεις Ελλήνων που εργάστηκαν σε άλλες χώρες. Πιστεύω ότι και με το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην μελέτη του σημαντικού αυτού ζητήματος. Είμαι έτοιμος με το Σ.Α.Ε., ύστερα και από την εκλογική διαδικασία που υπάρχει στις αρχές του Δεκεμβρίου να δούμε το μεγάλο και σημαντικό αυτό ζήτημα».

Την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον της Ελληνικής Πολιτείας στο σημαντικό αυτό ζήτημα εξέφρασε από την πλευρά του και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Σ.Α.Ε.. Ο κ. Ταμβάκης πρότεινε συγκεκριμένα να υπάρξει «ένα πρόγραμμα παγκόσμιας ασφάλισης για τους απόδημους Έλληνες, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία ενιαία στρατηγική για τις εκκρεμότητες που υφίστανται μέχρι σήμερα για το ασφαλιστικό αυτό πρόβλημα. Και προς αυτήν την κατεύθυνση, προσέθεσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Σ.Α.Ε., είναι πολύ σημαντική η εκπόνηση μίας αναλογιστικής μελέτης που να εξετάζει τα δεδομένα που αφορούν στην ασφάλιση των ομογενών σε όλον τον κόσμο». Και ο κ. Ταμβάκης κατέληξε, εκφράζοντας την ευχή να συνεχιστεί αυτή η πρωτοβουλία και από όποιον Πρόεδρο του Σ.Α.Ε. εκλεγεί στις διαδικασίες της προσεχούς 6ης Παγκόσμιας Συνέλευσης Αποδήμου Ελληνισμού, που θα πραγματοποιηθεί αρχές Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Printer Friendly Page Envoyer  un ami
Επικοινωνία - Contact : info@diaspora-grecque.com  | Cration : webmaster@diaspora-grecque.com| Contact : info@diaspora-grecque.com|  Thme de Nyko