Περιεχόμενα
Diaspora Grecque en France
Liens avec la Grèce et Chypre


ASSOCIATIONS- ΣΥΛΛΟΓΟΙ
SAE - ΣΑΕ : President's Office
le 29/1/2007 13:54:46

Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος. 28 Ιανουαρίου 2007.

Του Νίκου Κάτσικα.

Αίγυπτος – Την στήριξη της Ελληνικής πολιτείας προς το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού εξέφρασε ο ΥΠΕΘΑ κ. Ευ. Μεϊμαράκης κατά την ιδιαίτερη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του ΣΑΕ κ. Στ. Ταμβάκη, στην Αλεξάνδρεια.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού κ. Στέφανο Ταμβάκη είχε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης στα πλαίσια της επίσημης τριήμερης επίσκεψής του που άρχισε σήμερα στην Αίγυπτο.

Ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος είναι ο πρώτος Υπουργός που επισκέπτεται τον κ. Ταμβάκη ως Πρόεδρο του ΣΑΕ στο ιδιαίτερο γραφείο του στην Αλεξάνδρεια, τον συνεχάρη για την πρόσφατη εκλογή του, τονίζοντας ότι η ανάδειξή του ως επικεφαλής των αποδήμων ελλήνων του κόσμου αντικατοπτρίζει την δύναμη του απανταχού Ελληνισμού και ευχήθηκε ένα καλό ξεκίνημα στο νέο Προεδρείο του Οργανισμού.

Καλοσωρίζοντας τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρόεδρο Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, ο κ. Ταμβάκης τόνισε ότι «οι απόδημοι Έλληνες παραμένουν πάντοτε στρατευμένοι στην υπηρεσία της προάσπισης των εθνικών μας συμφερόντων. Όποτε και όπου χρειασθεί, είμαστε έτοιμοι να κινητοποιήσουμε τις δυνάμεις μας, με αποτελεσματικότητα, προς ώφελος της πατρίδας μας», προσέθεσε ο κ. Ταμβάκης.

Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης προσκάλεσε τον νέο Πρόεδρο του ΣΑΕ να τον επισκεφθεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με σκοπό να συζητήσουν και να συμβάλουν από κοινού στην επίλυση όποιων προβλημάτων τυχόν υπάρχουν και αφορούν ζητήματα των ομογενών Ελλήνων σε όλον τον κόσμο, προάγοντας περαιτέρω την ήδη στενή συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με το ΣΑΕ.

Printer Friendly Page Envoyer  un ami
Επικοινωνία - Contact : info@diaspora-grecque.com  | Cration : webmaster@diaspora-grecque.com| Contact : info@diaspora-grecque.com|  Thme de Nyko