Περιεχόμενα
Diaspora Grecque en France
Liens avec la Grèce et Chypre


Διάφορα Κείμενα-Textes divers
RESUMES-(cliquez) : PARIS : 28 OCTOBRE 1940
le 30/10/2019 10:32:07

Commémoration du 28 octobre 1940 à Paris
Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Παρίσι

La Communauté Grecque de Paris et la Communauté Chypriote de France ont commémoré la Fête Nationale du 28 octobre 1940
Après le Te Deum célébré Monseigneur Emmanuel, une gerbe a été déposée sur la tombe du soldat inconnu à l'Arc de Triomphe.

Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκε εφέτος η 28η Οκτωβρίου 1940 στο Παρίσι.
Ο εορτασμός ξεκίνησε με Δοξολογία στον καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου παρουσία των Ελληνικών και Κυπριακών αρχών. Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Κοινότητας, Σέτα Θεοδωρίδου μαζί με τους δύο αντιπροέδρους, Γιώργο Jeandes και Κώστα Δέτση, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Κοινότητας Γαλλίας, κ. Ευαγόρα Μαυρομμάτη, των Προξένων της Ελλάδας Δημήτρη Ψιάχα, του Προξένου της Κύπρου, Νίκου Παναγιώτου, των Ακολούθων Αμυνας, Μιχαήλ Πεταλά και Ιάκωβου Μικελλίδη του Πατέρα Παναγιώτη Χενιτέλλη και μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο Κοινοτήτων, κατέθεσαν δάφνινο στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην Αψίδα του Θριάμβου, παρουσία πλήθους κόσμου.
Το απόγευμα στις 15.00 οι δύο Κοινότητες παρέθεσαν δεξίωση στα μέλη τους στο Ελληνικό Σπίτι. Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας. Ακολούθησε ομιλία του Προέδρου της Κυπριακής Κοινότητας και στη συνέχεια ο Πρόξενος, Δημήτρης Ψιάχας, διάβασε το μήνυμα του Υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη. Οι μαθήτριες Έλλη-Άννα Χαρκιολάκη και Ζωή Τριανταφυλλίδου απήγγειλαν ποιήματα. Στο τέλος της γιορτής, ο Δημήτρης Μαστρογιόγλου έπαιξε στο πιάνο τραγούδια της Σοφίας Βέμπο που τραγουδήθηκαν από όλους τους παρόντες.


Printer Friendly Page Envoyer à un ami
Επικοινωνία - Contact : info@diaspora-grecque.com  |Contact : info@diaspora-grecque.com|  Base :Nyko