Περιεχόμενα
Diaspora Grecque en France
Liens avec la Grèce et Chypre


ASSOCIATIONS- ΣΥΛΛΟΓΟΙ
SAE - ΣΑΕ : Γραφείο Προέδρου-President’s Office
le 7/2/2007 9:48:56

Θέμα: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Συνεδρίασης του Προεδρείου του ΣΑΕ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (ΣΑΕ)
WORLD COUNCIL OF HELLENES ABROAD (SAE)
Γραφείο Προέδρου
President’s Office63, Alexander the Great Str., Chatby 21131, Alexandria, Egypt
Tel: +20 3 4864969 - Fax:+20 3 4863843
http://www.sae.gr * e-mail : president@saeworld.net , communicate@saeworld.netΟλοκληρώθηκαν σήμερα 11 Φεβρουαρίου 2007 οι τριήμερες εργασίες της πρώτης συνεδρίασης του νεοεκλεγέντος Προεδρείου του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), υπό την προεδρία του κ. Στέφανου Π. Ταμβάκη. Στη συνεδρίαση τέθηκε ο προγραμματισμός δραστηριοτήτων του Προεδρείου, με ορίζοντα την τετραετή θητεία του, το οποίο θα αναλάβει μέσω των Συντονιστικών Συμβουλίων τη μεθοδική καταγραφή των προβλημάτων, των εισηγήσεων και των προτάσεων των μελών του ΣΑΕ και του Απόδημου Ελληνισμού γενικότερα. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιήσει σειρά δράσεων με στόχο τη διάδοση και προβολή της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού και την προαγωγή των ελληνικών αξιών εν γένει.

Ανάμεσα στις συγκεκριμένες δράσεις που δρομολογούνται άμεσα είναι οι εξής: 1) Το πρόγραμμα e-learning «Ομιλείτε Ελληνικά – Ζήστε Ελληνικά», 2) «Δικτύωση Επιχειρηματιών» σε συνεργασία με το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, 3) Ίδρυση Μουσείου Απόδημου Ελληνισμού και 4) Πρωτοβουλία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Το προεδρείο του ΣΑΕ υιοθέτησε επίσης Κανονισμό Εσωτερικής Λειτουργίας και Κανονισμό Οικονομικής Διαχείρισης, βάσει του Εκτελεστικού Νόμου του ΣΑΕ.

Ορίστηκαν οι εκ περιτροπής Αναπληρωτές Πρόεδροι του ΣΑΕ ως εξής: Θεόδωρος Σπυρόπουλος (ΗΠΑ), Κώστας Μενεγάκης (Καναδάς), Χάρης Γκουβέλης (Αφρική) Γιώργος Αγγελόπουλος (Ωκεανία), Νικηφόρος Νικολαϊδης (Λατινική Αμερική), Ιβάν Σαββίδης (χώρες τέως Σοβιετικής Ένωσης) και Γιώργος Αμαραντίδης (Ευρώπη). Επίσης, καθορίστηκαν οι ειδικές αρμοδιότητες που θα αναλάβουν για την προώθηση ζητημάτων της Ομογένειας η Γραμματέας κα Όλγα Σαραντοπούλου και ο Ταμίας κ. Κώστας Δημητρίου.

«Το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού έχει αναλάβει με υπευθυνότητα την αποστολή να προωθήσει συγκεκριμένα αιτήματα του Απόδημου Ελληνισμού. Έχουμε πλέον ξεκάθαρη εικόνα του τρόπου με τον οποίο πρέπει να βαδίσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, με μεθοδικότητα, συγκεκριμένους στόχους, διαδικασίες και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης», τόνισε ο κ. Ταμβάκης, ευχαριστώντας όλα τα μέλη του Προεδρείου για την παραγωγική συνεδρίαση.

Ο Πρόεδρος του ΣΑΕ ευχαρίστησε επίσης τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Θεόδωρο Κασσίμη, για τη στήριξη και την άριστη συνεργασία, καθώς και τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, κ. Ιωάννη Κυπαρισσίδη και τα στελέχη της Γραμματείας.

Σε κοινή συνεδρίαση με τον κ. Κασσίμη συζητήθηκαν και υιοθετήθηκαν οι στόχοι και το Σχέδιο Δράσεων του ΣΑΕ, που παρουσίασε ο κ. Ταμβάκης, όπως και οι εισηγήσεις των Συντονιστών των επτά Περιφερειών.

«Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος γιατί σήμερα όλοι γνωρίζουν τι είναι το ΣΑΕ, που είναι πολύ σημαντικό», είπε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Εξωτερικών. «Το ΣΑΕ δεν έρχεται να αντικαταστήσει κανέναν και είναι η αμφίδρομη σύνδεση της ελληνικής πολιτείας με τους απανταχού Έλληνες. Η εμπειρία των προηγουμένων χρόνων είναι πολύτιμη για όλους μας. Έχουμε ένα πάρα πολύ καλό Προεδρείο, με έναν πολύ καλό Πρόεδρο, άτομα που έχουν και όραμα και πολύ μεγάλη σοβαρότητα σε αυτό το οποίο θέλουν να κάνουν. Κάθε μέρα που περνάει και βλέπω το νέο Προεδρείο να δραστηριοποιείται, είμαι όλο και πιο αισιόδοξος. Ο Πρόεδρος του ΣΑΕ, κ. Ταμβάκης, ανέπτυξε μια εμπεριστατωμένη έκθεση για τους στόχους και τις δράσεις του ΣΑΕ, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, και οι Συντονιστές κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις. Σε συντονισμό με το Προεδρείο θα προχωρήσουμε».

Κύριοι στόχοι που τίθενται είναι η πλήρης ενεργοποίηση του συμβουλευτικού, γνωμοδοτικού, υποστηρικτικού και διεκδικητικού ρόλου του Οργανισμού, δραστηριοποίηση και συμμετοχή της Νεολαίας, οικονομική αυτοδυναμία μέσω και του Εθνικού Ταμείου Ομογενών, συγκεκριμένες συνεργασίες και δράσεις για τον υποστηρικτικό ρόλο του ΣΑΕ στα Εθνικά θέματα, ανάπτυξη δράσεων με κεντρικούς άξονες την Παιδεία, τον Πολιτισμό και την επιχειρηματικότητα. «Έτσι θα καταστεί το Συμβούλιο ακόμα πιο δυνατό, ένας συνεπής πρεσβευτής και εκπρόσωπος του Απανταχού Ελληνισμού» τόνισε ο κ. Ταμβάκης και επεσήμανε:
«Για την επίτευξη αυτών των στόχων, καλούμαστε να εργαστούμε όλοι μαζί, στηριζόμενοι στο μεθοδικό κεντρικό σχεδιασμό-συντονισμό και στη γνώση των πραγματικών αναγκών και αιτημάτων της βάσης του Απανταχού Ελληνισμού κατά περιοχή, έχοντας ως βασικούς διαύλους επικοινωνίας τους Συντονιστές και τα Συντονιστικά Συμβούλια»

Γόνιμη και παραγωγική ήταν και η κοινή συνεδρίαση με τον Πρόεδρο, τον Α΄ και Β΄ Αντιπρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ.κ. Ευγένιο Χαϊτίδη, Γρηγόρη Νιώτη και Νικόλαο Γκατζή, στους οποίους παρουσιάστηκαν οι στόχοι και δράσεις. Ο κ. Ταμβάκης και όλα τα μέλη του Προεδρείου ευχαρίστησαν την Επιτροπή για τη συνεχή στήριξη που παρέχει στο ΣΑΕ η οποία θα συνεχιστεί εξίσου εποικοδομητικά και στο μέλλον.

Στις 13 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος και μέλη του Προεδρείου θα παρουσιάσουν στην Ολομέλεια της Επιτροπής στη Βουλή, τον Προγραμματισμό Δράσης του ΣΑΕ.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, το Προεδρείο του ΣΑΕ είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Νομάρχη και το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ.κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη και Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Στις συναντήσεις επισημάνθηκε η κοινή βούληση να ανοίξει μια νέα σελίδα στη συνεργασία του ΣΑΕ με την πόλη του Απόδημου Ελληνισμού.

Tέλος, το Προεδρείο συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Ε.Β.Ε.Α. κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, με τον οποίον εξετάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, παγκόσμιας δικτύωσης των Ελλήνων Αποδήμων επιχειρηματιών και κυρίως της παγκόσμιας καταγραφής αυτών.

Printer Friendly Page Envoyer  un ami
Επικοινωνία - Contact : info@diaspora-grecque.com  | Cration : webmaster@diaspora-grecque.com| Contact : info@diaspora-grecque.com|  Thme de Nyko