Περιεχόμενα
Diaspora Grecque en France
Liens avec la Grèce et Chypre


ASSOCIATIONS- ΣΥΛΛΟΓΟΙ
SAE - ΣΑΕ : ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
le 20/3/2007 11:39:58

Το ΣΑΕ θα γνωμοδοτήσει για την ψήφο του Απόδημου

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (ΣΑΕ)
WORLD COUNCIL OF HELLENES ABROAD (SAE)
Γραφείο Προέδρου
President’s Office63, Alexander the Great Str., Chatby 21131, Alexandria, Egypt
Tel: +20 3 4864969 - Fax:+20 3 4863843
http://www.sae.gr * e-mail : president@saeworld.net , communicate@saeworld.net


Αλεξάνδρεια, 16 Μαρτίου 2007
Καρποφόρα και εποικοδομητική ήταν η συζήτηση που είχε ο Πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Στέφανος Π. Ταμβάκης με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο και τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Θεόδωρο Κασσίμη, κατά την τηλεφωνική σύσκεψη που είχαν χθες, με αντικείμενο την κατάρτιση του νομοσχεδίου για την ψήφο των Αποδήμων.

Όπως συμφωνήθηκε, το νομοσχέδιο πριν κατατεθεί στη Βουλή, θα σταλεί προς μελέτη και συζήτηση στη βάση του Απόδημου Ελληνισμού, μέσω των επτά περιφερειών του ΣΑΕ και των Συντονιστικών Συμβουλίων τους.

«Οι Απόδημοι δικαιούνται και επιβάλλεται να καταθέσουν τις προτάσεις τους σε ένα ζήτημα που τους αφορά άμεσα όπως η άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος από το εξωτερικό. Το ΣΑΕ οφείλει να ασκήσει το γνωμοδοτικό και εισηγητικό του ρόλο προς την ελληνική Πολιτεία για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα, που είναι ένα πάγιο αίτημα της πλειοψηφίας της Ομογένειας» τόνισε ο κ Ταμβάκης.

Οι Συντονιστές του ΣΑΕ στις πέντε ηπείρους έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί για την καταγραφή των κυρίαρχων απόψεων επί του θέματος, ενώ η επικείμενη μελέτη του νομοσχεδίου, αναμένεται ότι θα αποδώσει σύντομα ένα θετικό αποτέλεσμα.

Printer Friendly Page Envoyer  un ami
Επικοινωνία - Contact : info@diaspora-grecque.com  | Cration : webmaster@diaspora-grecque.com| Contact : info@diaspora-grecque.com|  Thme de Nyko