Περιεχόμενα
Diaspora Grecque en France
Liens avec la Grèce et Chypre


ASSOCIATIONS- ΣΥΛΛΟΓΟΙ
SAE - ΣΑΕ : ΟΛΓΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΑΕ
le 21/7/2007 14:27:04

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 33Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (ΣΑΕ)
WORLD COUNCIL OF HELLENES ABROAD (SAE)
Dr. Olga Sarantopoulos - Secretary of SAE
Δρ. Ολγα Σαραντοπούλου – Γραμματέας ΣΑΕ

Όλγα Σαραντοπούλου
Γραμματέας Παγκοσμίου ΣΑΕ

Kellermanngasse 6/22, 1070 Vienna - Austria
Tel & Fax: +431-5268014, Mobile: +43 676 3085313
Greek mobile: +306979212476 E-mail: olga.sarantopoulos@gmx.netΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 33Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
ΟΛΓΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΑΕ
20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2007


Τριάντα-τρία χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
Για μια ακόμη χρονιά η μαρτυρική νήσος και σύσσωμος ο Ελληνισμός, θρηνεί τις χιλιάδες των αγνοούμενων, των θυμάτων της προδοτικής εισβολής, των εκτοπισμένων Ελληνοκυπρίων από τις εστίες τους.

Η 20η Ιουλίου 1974, είναι ημέρα μνήμης και απότισης φόρου τιμής στα θύματα της κυπριακής τραγωδίας. Αποτελεί όμως και αφορμή περίσκεψης για τον σχεδιασμό των μελλοντικών μας δράσεων, με στόχο την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος.

Η σημερινή ημέρα προσφέρει την ευκαιρία να ανανεώσουμε την δέσμευσή μας για την συνεχιζόμενη προσπάθεια όλων των δυνάμεων του ελλαδίτη και κυπριακού Ελληνισμού σε μια κοινή πορεία για την δικαίωση των κατοίκων της Μεγαλονήσου.

Η Κύπρος είναι σήμερα ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δικαιούται μια ενιαία και πανενωμένη πατρίδα, δικαιούται μια δίκαιη και λειτουργική λύση, η οποία να διασφαλίζει την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της, την ισότητα των νομίμων πολιτών της και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών δικαίου.

Στόχος μας πρέπει να είναι η επανένωση της νήσου, ώστε να επωφεληθούν των πλεονεκτημάτων της ένταξης όλοι οι κάτοικοί της, ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι. Όραμά μας είναι να καταστήσουμε την Κύπρο μας παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης, ασφάλειας και συνεργασίας. Η επανέναρξη των συνομιλιών σε νέα βάση αποτελεί ένα ελπιδοφόρο μήνυμα γιά την επίλυση του Κυπριακού.

Η Τουρκία, εξακολουθεί να επιμένει στην αναχρονιστική στρατιωτική κατοχή της ευρωπαϊκής αυτής χώρας και να περιφρονεί τις αρχές, τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις της διεθνούς κοινότητας. 40.000 τούρκοι στρατιώτες παραμένουν στην Κύπρο, έχοντας καταλάβει το 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ 120.000 έποικοι, καταπατούν τις περιουσίες των 200.000 ξεριζωμένων Ελληνοκυπρίων αδελφών μας.

Ζητούμε από την γείτονα χώρα να σεβαστεί τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Κύπρο, τις βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες του Κυπριακού λαού.

Ο Κυπριακός Ελληνισμός, ο Ελληνισμός όπου γης, όλοι εμείς, καλούμαστε να συνδράμουμε με κάθε τρόπο την προσπάθεια της Κυπριακής και της Ελληνικής Κυβέρνησης για την εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης προς μία Επανενωμένη, Ειρηνική και Ελεύθερη Κύπρο.

Printer Friendly Page Envoyer  un ami
Επικοινωνία - Contact : info@diaspora-grecque.com  | Cration : webmaster@diaspora-grecque.com| Contact : info@diaspora-grecque.com|  Thme de Nyko