Περιεχόμενα
Diaspora Grecque en France
Liens avec la Grèce et Chypre


ASSOCIATIONS- ΣΥΛΛΟΓΟΙ
SAE - ΣΑΕ : CONSEIL DES HELLENES DE LA DIASPORA
le 24/8/2007 13:50:13

Ο Πρόεδρος του ΣΑΕ στο Παγκόσμιο Συνέδριο Απόδημων Κυπρίων

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (ΣΑΕ)
WORLD COUNCIL OF HELLENES ABROAD (SAE)
Γραφείο Προέδρου
President’s Office63, Alexander the Great Str., Chatby 21131, Alexandria, Egypt
Tel: +20 3 4864969 - Fax:+20 3 4863843
http://www.sae.gr * e-mail : president@saeworld.net , communicate@saeworld.net


Ο Πρόεδρος του ΣΑΕ στο Παγκόσμιο Συνέδριο Απόδημων Κυπρίων
Λευκωσία, 24 Αυγούστου 2007


Στη Λευκωσία βρίσκεται ο Πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Στέφανος Π. Ταμβάκης, για τις εργασίες του ΙΕ’ Παγκόσμιου Συνεδρίου Απόδημων Κυπρίων.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι έχουμε ιερή υποχρέωση, όχι μόνο να συνεχίσουμε τον αγώνα, αλλά να εντείνουμε τις προσπάθειες μας προς κάθε κατεύθυνση, για να γίνει εφικτό και πραγματοποιήσιμο το όραμά μας και να γιορτάσει ενωμένος όλος ο ελληνισμός στην ελεύθερη, ενωμένη Κύπρο. Το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, πιστό στις αρχές αυτές, θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ και θα βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου και του κυπριακού λαού, καθώς τα ζητήματα αυτά, είναι εθνικής σημασίας για τον Ελληνισμό…» επεσήμανε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του, o κ. Ταμβάκης.

Ο Πρόεδρος του ΣΑΕ, είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσσο Παπαδόπουλο. Στη συνέχεια συμμετείχε με το Κεντρικό Συμβούλιο της ΠΟΜΑΚ και της ΠΣΕΚΑ στην ενημερωτική σύσκεψη του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ σήμερα το πρωί συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β’.

Παράλληλα, πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Χριστόφια, με την υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κα Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, με τον επιτετραμμένο της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Λευκωσία πρέσβη κ. Νικόλαο Γαρυλίδη και τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Αποδήμων της Κύπρου Πρέσβη κ. Σταύρο Επαμεινώνδα.

Ο κ. Ταμβάκης συναντήθηκε επίσης με τους Πρόεδρους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ) κ. Χάρη Σοφοκλείδη και της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) κ. Φίλιπ Κρίστοφερ, για αλληλοενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το ρόλο των οργανώσεων αυτών και του ΣΑΕ στη στήριξη του κυπριακού αγώνα, ενώ χθες το απόγευμα συμμετείχε στις εργασίες της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα που έληξαν σήμερα.

Σημειώνεται ότι στις εργασίες του Συνεδρίου Απόδημων Κυπρίων συμμετείχαν επίσης ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΣΑΕ, Συντονιστής Περιφέρειας Καναδά και μέλος της ΠΣΕΚΑ Καναδά κ. Κώστας Μενεγάκης και η Γραμματέας του ΣΑΕ κα Όλγα Σαραντοπούλου.

Printer Friendly Page Envoyer  un ami
Επικοινωνία - Contact : info@diaspora-grecque.com  | Cration : webmaster@diaspora-grecque.com| Contact : info@diaspora-grecque.com|  Thme de Nyko