Περιεχόμενα
Diaspora Grecque en France
Liens avec la Grèce et Chypre


ASSOCIATIONS- ΣΥΛΛΟΓΟΙ
SAE - ΣΑΕ : CONSEIL DES HELLENES DE LA DIASPORA
le 27/9/2007 9:05:42

Oλοκληρώθηκε η επίσκεψη του Πρόεδρου του ΣΑΕ στην Αργεντινή

Αλεξάνδρεια, 25 Σεπτεμβρίου 2007

Με ικανοποίηση και υπερηφάνεια για τον απομακρυσμένο αλλά αξιόλογο Ελληνισμό της Αργεντινής επιστρέφει αύριο στην Αθήνα ο Πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Στέφανος Π. Ταμβάκης, ο οποίος δήλωσε ότι η επίσκεψή αυτή, ήταν ιδιαιτέρως ωφέλιμη και εποικοδομητική για την προαγωγή και την υλοποίηση των στόχων του ΣΑΕ προς όφελος του απανταχού Ελληνισμού.

Ο κ. Ταμβάκης επισκέφθηκε χθες την Ελληνική Κοινότητα της Κόρδοβα, το σχολείο και την εκκλησία της, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει σ’ ένα εγκάρδιο κλίμα και να ανταλλάξει απόψεις για τα ζητήματα που απασχολούν τον ελληνισμό της περιοχής. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Ιωάννης Ζωναράς αναφέρθηκε στις ελλείψεις του σχολείου και εκδήλωσε τον ενθουσιασμό του για την επικείμενη εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος e learning «Ομιλείτε Ελληνικά-Ζήστε Ελληνικά».

Ο Πρόεδρος του ΣΑΕ επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία και το σχολείο της Αρχιεπισκοπής, όπου συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Μπουένος Άϊρες και Νοτίου Αμερικής κ. Ταράσιο και την εκκλησιαστική Επιτροπή της Αρχιεπισκοπής. Ενημερώθηκε για την Ομογένεια της Αργεντινής, καθώς και για το αξιέπαινο έργο της Εκκλησίας που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΣΑΕ.

Λίγο πριν την αναχώρησή του από την Αργεντινή, ο κ. Στέφανος Π. Ταμβάκης, δήλωσε ότι το ταξίδι αυτό του άνοιξε νέους ορίζοντες σχετικά με τη λειτουργία και την ανάγκη ύπαρξης του ΣΑΕ, ως Οργανισμού υποστήριξης και διαφύλαξης της ελληνικής ταυτότητας στα πέρατα της γης.
O Πρόεδρος του ΣΑΕ με παροικιακούς παράγοντες, μέλη της Κοινότητας Κόρδοβας και της διαχειριστικής Επιτροπής. Πρώτος από αριστερά ο Πρόεδρος της Κοινότητας και πρώην μέλος της Νεολαίας του ΣΑΕ κ. Ιωάννης Ζωναράς.

Printer Friendly Page Envoyer  un ami
Επικοινωνία - Contact : info@diaspora-grecque.com  | Cration : webmaster@diaspora-grecque.com| Contact : info@diaspora-grecque.com|  Thme de Nyko