Περιεχόμενα
Diaspora Grecque en France
Liens avec la Grèce et Chypre


ASSOCIATIONS- ΣΥΛΛΟΓΟΙ
SAE - ΣΑΕ : CONSEIL DES HELLENES DE LA DIASPORA
le 30/10/2007 20:07:25

Επίσκεψη Προέδρου ΣΑΕ στις ΗΠΑ

Με τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο στα γραφεία της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας Αμερικής στις 29 Οκτωβρίου 2007, ολοκλήρωσε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) κ. Στέφανος Π. Ταμβάκης, την επίσημη επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη. Όπως ανέφερε ο ίδιος, η συνάντηση ήταν ωφέλιμη και εποικοδομητική, καθώς ο Αρχιεπίσκοπος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Ομογένεια, με έμφαση στους τρόπους να κρατηθεί η νεολαία κοντά στον πολιτισμό μας, με τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και ταυτότητας.

Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, o Πρόεδρος του ΣΑΕ παρακάθησε σε δείπνο της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, προς τιμήν του δημάρχου της κατεχόμενης Αμμοχώστου κ. Αλέξη Γαλανού, ενώ συναντήθηκε με τα μέλη του συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης και στελέχη αρκετών άλλων οργανισμών.

Επίσης, παραβρέθηκε στην εκδήλωση των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με κύριο ομιλητή τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών, Τζον Νεγκρεπόντε, όπου ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος τιμήθηκε με το «Αθηναγόρειο Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Ο κ. Ταμβάκης παρακολούθησε τη δοξολογία για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου.Ο Πρόεδρος του ΣΑΕ με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο κατά την ανταλλαγή συμβολικών δώρων
Σε συνέντευξη Τύπου στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Νέας Υόρκης ο Πρόεδρος του ΣΑΕ παρουσίασε αναλυτικά τις θέσεις του για την αναβάθμιση και τις επιδιώξεις του Οργανισμού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα της παιδείας και του πολιτισμού. Μεταξύ άλλων, τόνισε την πολύ καλή συνεργασία που έχει το ΣΑΕ με την Ελληνική Κυβέρνηση και την Εκκλησία, υπογραμμίζοντας ότι ένας από τους βασικούς του στόχους είναι η προσέγγιση της νεολαίας και η αύξηση της συμμετοχής των νέων στις δραστηριότητές του. Σημείωσε δε την ανάγκη οικονομικής αυτοδυναμίας του ΣΑΕ, αύξησης της αντιπροσωπευτικότητάς του και δημιουργίας δικτύων σε επίπεδο περιφερειών.

«Το ΣΑΕ πρέπει να ανοίξει τους ορίζοντές τους και να προσελκύσει στους κόλπους του τόσο τους Έλληνες ομογενείς που συμμετέχουν στους υπάρχοντες οργανισμούς, όσο κι αυτούς που για διαφόρους λόγους μέχρι σήμερα δεν συμμετέχουν σε αυτούς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΑΕ.

Πριν από τη Νέα Υόρκη, ο κ. Ταμβάκης επισκέφθηκε το Σικάγο, όπου είχε συνάντηση με το Συντονιστή Περιφέρειας ΣΑΕ Ηνωμένων Πολιτειών, κ. Θεόδωρο Σπυρόπουλο. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην οργάνωση και τη δράση του ΣΑΕ, αλλά και γενικότερα ζητήματα της Ομογένειας. Κατά τη συνεδρίαση των μελών του Συντονιστικού Συμβουλίου της Περιφέρειας, όπου παρέστη ο κ. Ταμβάκης, έγινε παρουσίαση και συζήτηση του προγράμματος «Φύτεψε τις Ρίζες Σου στην Ελλάδα», το οποίο αποσκοπεί στην αναδάσωση των περιοχών στη γενέτειρα, που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Στο Σικάγο, ο Πρόεδρος του ΣΑΕ είχε επίσης συναντήσεις με τον επίτιμο Πρόεδρο του ΣΑΕ κ. Άντριου Άθενς και εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, ενώ επισκέφθηκε την Ελληνο-Αμερικανική Ακαδημία, το Ελληνικό Μουσείο και το Πολιτιστικό Κέντρο.

Ο κ. Ταμβάκης συνεχίζει και ολοκληρώνει την περιοδεία του στις Ηνωμένες Πολιτείες, με επισκέψεις στη Βοστόνη και την Ουάσιγκτον, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου του ΣΑΕ, τη διατήρηση του ελληνικού στοιχείου της Διασποράς και τη σύσφιγξή των σχέσεων με τη γενέτειρα.

Printer Friendly Page Envoyer  un ami
Επικοινωνία - Contact : info@diaspora-grecque.com  | Cration : webmaster@diaspora-grecque.com| Contact : info@diaspora-grecque.com|  Thme de Nyko