Περιεχόμενα
Diaspora Grecque en France
Liens avec la Grèce et Chypre


ASSOCIATIONS- ΣΥΛΛΟΓΟΙ
SAE - ΣΑΕ : CONSEIL DES HELLENES DE LA DIASPORA
le 28/11/2007 9:03:33

Ο κ. Γιώργος Αμαραντίδης συναντήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2007 με τον κ. Στέφανο Ταμβάκη.Ο Συντονιστής του ΣΑΕ Περιφέρειας Ευρώπης κ. Γιώργος Αμαραντίδης συναντήθηκε το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2007 με τον Πρόεδρο του ΣΑΕ, κ. Στέφανο Ταμβάκη.

Η εποικοδομητική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια συνεδρίασης των επιτροπών του ΣΑΕ Περιφέρειας Ευρώπης στα γραφεία της Περιφέρειας, στη Φρανκφούρτη.

Στη συνάντηση παρέστησαν η υπεύθυνη της επιτροπής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και συνυπεύθυνη της Επιτροπής Παιδείας & Ελληνομάθειας, κα. Ευδοξία Πάντα, η υπεύθυνη της Επιτροπής Συγκρότησης Νεολαίας, κα. Σοφία Καρυπίδου, ο υπεύθυνος της Επιτροπής Πολιτισμού και Διατήρησης Δεσμών με τη Μητέρα Πατρίδα, κ. Νίκος Τσιτσίγκος, ο υπεύθυνος της Επιτροπής Μορφών και Τρόπων Οργάνωσης του Απόδημου Ελληνισμού στην Ευρώπη, κ. Αστέριος Μπρατάνης και ο υπεύθυνος της Επιτροπής Ελληνικής Επιχειρηματικότητας και Προβολής Τουρισμού στην Ευρώπη, κ. Γιάννης Επιτροπάκης.

Στην ατζέντα των θεμάτων βρέθηκαν η αναβάθμιση της Παιδείας και Ελληνομάθειας, η συγκρότηση της Νεολαίας, η καλύτερη προβολή του ΣΑΕ και των δραστηριοτήτων των ομογενειακών οργανώσεων, η προβολή του πολιτισμού και η δικτύωση των επιχειρηματιών στην Ευρώπη.

Έντονο ενδιαφέρον προκάλεσε η συζήτηση για το νέο εκλογικό νόμο, ειδικά σε ό,τι αφορά την ψήφο των Αποδήμων Ελλήνων.
Μετά από ενημέρωση του Προέδρου, κ. Ταμβάκη, τα μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου στήριξαν για άλλη μία φορά την πρόταση της Περιφέρειας που προβλέπει την εκλογή αποδημων βουλευτών, θεωρώντας όλες τις χώρες που διαβούν ως μία ή ξεχωριστές εκλογικές περιφέρειες, όπου οι βουλευτές θα κατανέμονται ανάλογα με τον αριθμό των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.

Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας έγινε ενημέρωση για τη διάσκεψη Παιδείας και Ελληνομάθειας που πραγματοποιεί το ΣΑΕ Περιφέρειας Ευρώπης το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Δεκεμβρίου στη Φρανκφούρτη, όπου καλούνται να πάρουν μέρος οι Συντονιστές Εκπαίδευσης της Ευρώπης και οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών.
Εκτενή αναφορά έγινε και στην κοινή συνεδρίαση του Προεδρείου του ΣΑΕ με τα Περιφερειακά Συντονιστικά Συμβούλια που θα πραγματοποιηθεί στις 7-9 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο Πρόεδρος του ΣΑΕ, κ. Ταμβάκης και ο Ταμίας του ΣΑΕ, κ. Κώστας Δημητρίου, ο κύριος Αμαραντίδης και τα μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ευρώπης, παρέστησαν την Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2007, στο Α’ Οργανωτικό Συνέδριο Νεολαίας της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας στην Ευρώπη.
Οι νέοι της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη για τη συγκρότηση της νεολαίας στο ΣΑΕ Περιφέρειας Ευρώπης για τις δράσεις του ΣΑΕ και τους τρόπους οργάνωσής τους. Στο συνέδριο συζητήθηκε επίσης η προοπτική συνεργασίας και η δικτύωση των Ελλήνων νέων σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο.

Printer Friendly Page Envoyer  un ami
Επικοινωνία - Contact : info@diaspora-grecque.com  | Cration : webmaster@diaspora-grecque.com| Contact : info@diaspora-grecque.com|  Thme de Nyko