Περιεχόμενα
Diaspora Grecque en France
Liens avec la Grèce et Chypre


ASSOCIATIONS- ΣΥΛΛΟΓΟΙ
PRESENTATION LIVRE : ΔΕΚΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ ΓΑΛΛΙΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΛΒΕΤΙ&#
le 9/7/2022 16:14:57

Εκδοση του συγγραφικού έργου του Κύπριου συγγραφέα Λάμπη Γ. Κωνσταντινίδη "Δέκα διαλέξεις Γαλλοφωνίας"

ΔΕΚΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ
ΓΑΛΛΙΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ


Με ιδιαίτερη χαρά ο εκδοτικός οίκος Éditions Variations ανακοινώνει την έκδοση του συγγραφικού έργου του Κύπριου συγγραφέα Λάμπη Γ. Κωνσταντινίδη το οποίο περιλαμβάνει διαλέξεις του πλούσιες σε θέματα που ο ίδιος παρουσίασε στα πλαίσια της Γαλλοφωνίας στην Κύπρο από το 2012 μέχρι το 2021.

Ο Λάμπης Γ. Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1935. Είναι απόφοιτος του Παγκυπρίου Γυμνασίου Λευκωσίας με αριστείον εις όλες τις τάξεις του Παγκυπρίου. Στη συνέχεια ακολούθησε σπουδές στο Εμπορικό Τμήμα του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Βηρυτού (1956) και αποφοίτησε με τον ύψιστο βαθμό των Εμπορικών του Πανεπιστημίου Βηρυτού. Είχε ανώτερες Οικονομικές σπουδές στο Handelshochschule, St. Gallen Ελβετίας. Μετά το πέρας των σπουδών του εργάστηκε σε διάφορες εμπορικές εταιρείες του εξωτερικού και ακολούθως στην οικογενειακή Εταιρεία η οποία έχει μακράν εμπορική ιστορία και έλκει τις καταβολές της από το 1850, από τον πρόπαππό του και κατατάσσεται ως ο παλαιότερος Εμπορικός Οίκος της Κύπρου με μία εμπορική και αδιάλειπτη δράση 172 ετών. Το 1968 ίδρυσε την Εταιρεία « ΛΑΜΠΗΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΛΤΔ » στην οποία έδωσε ώθηση, δυναμισμό και ανάπτυξη οδηγόντάς την στην παρούσα δυνατή και ευρέως διαφοροποιημένη θέση, στην οποία βρίσκεται σήμερα.

Ο Λάμπης Γ. Κωνσταντινίδης έλαβε σημαντικές επίσημες διακρίσεις από τη Γαλλική κυβέρνηση για την προώθηση των Γαλλικών προϊόντων στην Κύπρο και για την προσφορά του στη Γαλλοφωνία: Chevalier et Officier de l’Ordre Nationale du Mérite και Chevalier des Palmes Académiques. Παρά την ηλικία του παραμένει δραστήριος και δυναμικός και συνεχίζει να προσφέρει στο εμπόριο και στον πολιτισμό με τη δράση του και το ερευνητικό πνεύμα του. Είναι λάτρης ευρέων πνευματικών οριζόντων, λάτρης επίσης της ελληνικής γλώσσας, επιμένει να γράφει στην καθαρεύουσα και είναι από τους λίγους που γνωρίζουν ακόμη σήμερα το συντακτικό και τους κανόνες της Ελληνικής Γραμματικής, καθώς και το πλούσιο λεξιλόγιο της και όπως συνηθίζει να λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος ανήκει εις τους «τελευταίους των Μοϊκανών».
Με τις μελέτες του ο Λάμπης Γ. Κωνσταντινίδης εμπλουτίζει τις γνώσεις μας με αξιόλογα θέματα και ταυτόχρονα στοχεύει στη διαιώνιση της προγονικής μας γλώσσας. Στην παρούσα έκδοση τονίζεται επίσης η προσφορά του ελληνικού πολιτισμού στην Γαλλοφωνία.
* Το κείμενο αυτό γράφτηκε στη βάση του προλόγου, στην παρούσα έκδοση, της Αγγέλας Μίκαλλου Jourdan, Πολιτιστικής Συμβούλου στη Γαλλική Ακαδημία Γραμμάτων Τεχνών και Επιστημών. Η Αγγέλα Μίκαλλου Jourdan βραβεύθηκε με το χρυσό μετάλλιο της ως άνω Ακαδημίας το 2021.

Χαράλαμπος Πετεινός
Ιστορικός, συγγραφέας

© ΛΑΜΠΗΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: lambis@lambis.com.cy

Éditions Variations. Ηλεκτρονική Διεύθυνση: editionsvariations@gmail.com

Printer Friendly Page Envoyer  un ami
Επικοινωνία - Contact : info@diaspora-grecque.com  | Cration : webmaster@diaspora-grecque.com| Contact : info@diaspora-grecque.com|  Thme de Nyko