Περιεχόμενα
Diaspora Grecque en France
Liens avec la Grèce et Chypre


ASSOCIATIONS- ΣΥΛΛΟΓΟΙ
SAE - ΣΑΕ : OLGA SARANTOPOULOU
le 2/7/2007 21:59:56

Δρ Όλγα Σαραντοπούλου: «Επιδίωξη του ΣΑΕ η αποτελεσματική συνεργασία του με την ΠαΔΕΕ»

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (ΣΑΕ)
WORLD COUNCIL OF HELLENES ABROAD (SAE)
Dr. Olga Sarantopoulos - Secretary of SAE
Δρ. Ολγα Σαραντοπούλου – Γραμματέας ΣΑΕ

Όλγα Σαραντοπούλου
Γραμματέας Παγκοσμίου ΣΑΕ

Kellermanngasse 6/22, 1070 Vienna - Austria
Tel & Fax: +431-5268014, Mobile: +43 676 3085313
Greek mobile: +306979212476 E-mail: olga.sarantopoulos@gmx.net


Παρασκευή, 29 - 06 - 2007
Ιδιαίτερα θερμής υποδοχής έτυχε η ομιλία της Γραμματέως του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Δρ Όλγας Σαραντοπούλου από τα μέλη της ΠαΔΕΕ. Η Γραμματέας του ΣΑΕ αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο έργο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα από την οργάνωση, ενώ μετέφερε και τους χαιρετισμούς του προέδρου του ΣΑΕ κ. Στέφανου Π. Ταμβάκη και των άλλων μελών του προεδρείου προς τα μέλη της συνέλευσης. Η Δρ Σαραντοπούλου χαρακτήρισε τους ομογενείς πολιτικούς ως τους καλύτερους «Πρεσβευτές» της Ελλάδας στα ξένα Κοινοβούλια και εξήρε τον ρόλο που διαδραματίζουν, ειδικότερα στην προώθηση των εθνικών μας θεμάτων. «Προσφέρετε το βήμα ώστε να ακουστούν οι ελληνικές θέσεις και να προωθηθούν στην διεθνή Πολιτική σκηνή. Η εμπειρία σας είναι πολύτιμη στην αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων, όπως είναι το Κυπριακό, η ονομασία των Σκοπίων, η αναγνώριση της; Γενοκτονίας του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού, τα δίκαια αιτήματα των ανθρώπων μας στην Β. Ήπειρο, στην Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο, η προστασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και η Επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης» είπε. Η Δρ Όλγα Σαραντοπούλου διευκρίνισε ότι βασική επιδίωξη για το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού, είναι να τεθούν σε νέες βάσεις το θέμα της καλύτερης επικοινωνίας και αποτελεσματικότερης συνεργασίας μεταξύ του ΣΑΕ και της ΠαΔΕΕ σε θέματα που απασχολούν όλον τον Ελληνισμό. «Επιδίωξή μας είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μαζί σας και να δημιουργήσουμε ένα κοινό μέτωπο κυρίως σε ότι αφορά τα εθνικά θέματα. Το πρώτο βήμα είναι ότι θα πρέπει να θέσουμε συγκεκριμένους στόχους, να εδραιώσουμε την τακτική επικοινωνία μεταξύ μας που θα αφορά και στην αμφίδρομη ενημέρωση για τα διάφορα ζητήματα, αλλά και στην ανταλλαγή απόψεων» τόνισε η κ. Σαραντοπούλου.

Αναφερόμενη στους στόχους για τα εθνικά θέματα, η γραμματέας του ΣΑΕ προέταξε την επαναδραστηριοποίηση και κινητοποίηση των ελληνικών δυνάμεων άσκησης πίεσης, τα λεγόμενα λόμπι, όπου αυτά υπάρχουν, την εδραίωση της επικοινωνίας μας και την τακτική επαφή με θεσμικούς φορείς και άτομα που παίζουν σημαντικό ρόλο στην χάραξη της εξωτερικής πολιτικής των χωρών τους και επηρεάζουν σημαντικά τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Περαιτέρω βασική επιδίωξη είναι η αγαστή συνεργασία με τους φορείς της Ομογένειας αλλά και το ΥΠΕΞ, όπως είπε.


Ο Δ. Γιάνναρος και πάλι στο τιμόνι της ΠαΔΕΕ
28/6/2007
Συντάκτης: Κατερίνα Θανασούλα


Με τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προεδρείου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού, ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της οργάνωσης που πραγματοποιείται από τις 28-30 Ιουνίου στην Αθήνα.

Ο Δημήτρης Γιάνναρος, πολιτειακός βουλευτής στο Κονέκτικατ και πανεπιστημιακός καθηγητής επανεξελέγη στην θέση του προέδρου, ενάντια στην υποψηφιότητα του Λεωνίδα Ραπτάκη, γερουσιαστή από τις ΗΠΑ και του Νίκου Παπαδόπουλου, βουλευτή από την Σουηδία. Την ανανέωση της θητείας του ως Α’ Αντιπρόεδρος της ΠαΔΕΕ πέτυχε και ο κυπριακής καταγωγής υπουργός Βιομηχανίας και Ανάπτυξης στην πολιτεία της Βικτόρια Θεό Θεοφάνους.
Ο κ. Παπαδόπουλος δεν εξελέγη στο προεδρείο.

Η σύνθεση του νέου προεδρείου της ΠαΔΕΕ έχει ως εξής:

Πρόεδρος : Δημήτρης Γιάνναρος, πολιτειακός βουλευτής, πολιτεία του Κονέκτικατ-ΗΠΑ
Α’ Αντιπρόεδρος: Θέο Θεοφάνους, υπουργός Βιομηχανίας και Ανάπτυξης, μεγάλων προγραμμάτων και μικρών επιχειρήσεων, Αυστραλία
Β’ Αντιπρόεδρος : Σωτήρης Φωτόπουλος, βουλευτής, Ρουμανία
Μέλη: Χρήστος Δουλκερίδης, βουλευτής, Βέλγιο
Όλγα Κοβιτίδη, βουλευτής, αυτόνομο Κοινοβούλιο Κριμαίας, Ουκρανία
Πάνα Μέρτσαντ, γερουσιαστής, Καναδάς
Γιάννης Πανταζόπουλος, βουλευτής, Αυστραλία
Λεωνίδας Ραπτάκης, Γερουσιαστής, πολιτεία του Ρόντ Αϊλαντ- ΗΠΑ
Σάντρα Πάππας, γερουσιαστής, πολιτεία της Μινεσότα- ΗΠΑ

Να σημειωθεί ότι στο συνέδριο συμμετέχουν 65 μέλη, ελληνικής καταγωγής εκλεγμένοι σε ξένα κοινοβούλια από δεκαέξι χώρες.
Νωρίτερα σήμερα, κατά την εναρκτήρια τελετή, τους συνέδρους καλωσόρισαν ο Γεώργιος Σούρλας, αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, οι βουλευτές Στέλιος Παπαθεμελής (ανεξάρτητος), Δ. Γεωργακόπουλος (ΠΑΣΟΚ), Ι. Μαγκριώτης (ΠΑΣΟΚ), Α. Κακλαμάνης (ΠΑΣΟΚ), ενώ το ΣΑΕ εκπροσώπησε η Γραμματέας στο παγκόσμιο προεδρείο του ΣΑΕ, Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου.

Printer Friendly Page Envoyer  un ami
Επικοινωνία - Contact : info@diaspora-grecque.com  | Cration : webmaster@diaspora-grecque.com| Contact : info@diaspora-grecque.com|  Thme de Nyko