Περιεχόμενα
Diaspora Grecque en France
Liens avec la Grèce et Chypre


ASSOCIATIONS- ΣΥΛΛΟΓΟΙ
SAE - ΣΑΕ : ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
le 2/11/2009 15:38:38

Συνάντηση Δρ. Σαραντοπούλου με τον πρωθυπουργό της Ν. Αυστραλίας

Από αριστερά προς τα δεξιά: Δρ. Ελλάδα Μαυρομάτη, Mike Rann, πρωθυπουργός Ν. Αυστραλίας, Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου.

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ν. Αυστραλίας κ. Mike Rann είχε στην Αδελαϊδα η Γραμματέας του ΣΑΕ Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου, η οποία επισκέπτεται τον Ελληνισμό της Αυστραλίας. Η κ. Σαραντοπούλου προσκεκλημένη του αυστραλού Πρωθυπουργού, παραβρέθηκε στην δεξίωση, την οποία παρέθεσε ο κ. Rann στο κτήριο της πολιτειακής βουλής, προς τιμή των Μέσων Ενημέρωσης και των οικονομικών υποστηρικτών του πολιτιστικού θεσμού των «Δημητρίων» που διοργανώνει κάθε χρόνο η Παμμακεδονική Ένωση Νοτίου Αυστραλίας.

Στην ομιλία του ο κ. Rann εξήρε την προσφορά την Ελληνικής Ομογένειας, χαρακτηρίζοντάς την μια από τις πιο ισχυρές και δυναμικότερες στην αυστραλιανή κοινωνία. Ενώ επεφύλαξε έναν ιδιαίτερα θερμό χαιρετισμό προς την Γραμματέα του ΣΑΕ και ΓΓ του Παγκοσμίου Δικτύου Ιατρών Ελληνικής Καταγωγής. Ο Πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας επαίνεσε την πολυπολιτισμική ταυτότητα της χώρας του, στην οποία όπως είπε, προσφέρουν σημαντικά οι Έλληνες. Τάχθηκε υπέρ των δικαίων της Ελλάδας στα εθνικά μας θέματα, αναφέροντας συγκεκριμένα για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ότι η γείτονα χώρα πρέπει να σταματήσει την υποκλοπή της ιστορίας και του ονόματος της Μακεδονίας. Ο κ. Rann τόνισε ότι έδωσε και συνεχίζει να δίνει τον αγώνα για την δικαίωση της Κύπρου. Επανέλαβε ακόμη, την θέση του ότι είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί το συντομότερο δυνατόν και επεσήμανε ότι η Αυστραλία ήταν από τις πρώτες χώρες που επιχορήγησε ομογενείς κυπριακής καταγωγής ώστε να διεκδικήσουν δικαστικά τις περιουσίες τους στα κατεχόμενα.Από αριστερά προς τα δεξιά: Χάρης Δανάλης, πρόεδρος Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας του Σύδνεϋ και ΝΝΟ και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ορθόδοξων Κοινοτήτων Αυστραλίας, Μιχάλης Τσιλίμος – Γραμ. Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Σύδνεϋ και ΝΝΟ, Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου, Δρ. Ελλάδα Μαυρομάτη, Γεράσιμος Λυμπεράτος, Συντονιστής Επιτροπών και Ομοσπονδιών, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Σύδνεϋ και ΝΝΟ.

Ο αυστραλός Πρωθυπουργός συνεχάρη την κ. Σαραντοπούλου, η οποία συνοδευόταν από την Δρ. Ελλάδα Μαυρομάτη, Γενική Γραμματέα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας και εκπρόσωπο του Περιφερειάρχη ΣΑΕ πρώην χωρών ΕΣΣΔ κ.Ιβάν Σαββίδη, για την πρωτοβουλία της υλοποίησης του προγράμματος «Μητέρες του Απανταχού Ελληνισμού» και δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Ν. Αυστραλίας θα στηρίξει το πρόγραμμα.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε και ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Ν. Αυστραλίας
Γ.Γενιμαχαλιώτης.

Σε ιδιαίτερη συνομιλία με τον πρωθυπουργό η Δρ. Σαραντοπούλου είχε την ευκαιρία να τον ενημερώσει για το ΣΑΕ και ζητήματα που αφορούν στον Ελληνισμό.
Επίσκεψη στην Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Αδελαϊδας και ΝΑ

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι των ομογενειακών οργανώσεων της Ν. Αυστραλίας, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αδελαϊδα κ. Δημήτρης Χατζόπουλος, ο Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Αδελαϊδας και Νοτίου Αυστραλίας Βασίλης Ελοβάρης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων και θεμάτων αποστράτων-βετεράνων και Γενικό Εισαγγελέα της Νοτίου Αυστραλίας κ. Michael Atkinson, ο ομογενής υπουργός Σωφρονιστικών Υποθέσεων, Τυχερών παιχνιδιών, Νεολαίας και Πολυπολιτισμικών υποθέσεων της Νότιας Αυστραλίας, Τομ Κουτσαντώνης, ο επίσης ομογενής βουλευτής με το κόμμα των Εργατικών Στηβ Γεωργανάς, ο εκπρόσωπος του ΣΑΕ Ν. Αυστραλίας Πήτερ Δερμουτζίδης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Ομίλου Ελληνίδων Παμμακεδονικής Ενώσεως Αυστραλίας «Βεργίνα» κ. Νίνα Γιαγκτζής, ο πρόεδρος του Συνδέσμου «Παύλος Μελάς», η βουλευτής της αντιπολίτευσης Vickie Chapman, ο Αντικυβερνήτης Νοτίου Αυστραλίας Hieu Van Le και ο δήμαρχος της πόλης West Torrens κ.John Trainer.
Η Γραμματέας του ΣΑΕ επισκέφθηκε μαζί με την Δρ. Ελλάδα Μαυρομάτη, τα γραφεία της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Αδελαϊδας και ΝΑ, συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα Ηλία Μαυρογιώργη. Ενημερώθηκε για την ιστορία και δράση, εξήρε δε, την οργάνωση και την μεθοδικότητα με την οποία λειτουργεί η κοινότητα.
Επίσκεψη στο Ελληνικό Γηροκομείο της Ελλ. Ορθόδοξης Κοιν. Αδελαϊδας. Διακρίνονται από τα αριστερά προς τα δεξιάς : Δρ. Ελλάδα Μαυρομάτη, Ηλίας Μαυρογιώργος, Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου.

Ακολούθησε η επίσκεψη στο Γηροκομείο της Κοινότητας, όπου συνομίλησε με ηλικιωμένους και ενημερώθηκε από τους υπευθύνους για τον τρόπο λειτουργίας αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Το Γηροκομείο λειτουργεί ως πρότυπη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στην Αδελαϊδα.

Η Γραμματέας του ΣΑΕ και η Δρ. Μαυρομάτη, είχαν συνάντηση με την Πρόεδρο Ελένη Χάλτις και εκπροσώπους της Οργάνωσης Ελληνίδων και Ελληνοκυπρίων Γυναικών Νότιας Αυστραλίας (ΟΕΕΓΑ-ΝΑ), παρουσία του κ. Πήτερ Δερμουτζίδη, Συντονιστή ΣΑΕ Νοτίου Αυστραλίας, όπου συμφώνησαν στην ίδρυση ειδικής επιτροπής αποτελούμενης από εκπροσώπους όλων των ελληνικών συλλόγων της Ν. Αυστραλίας, προκειμένου να προωθηθεί το πρόγραμμα «Μητέρες του Απανταχού Ελληνισμού».

Το βράδυ η Γραμματέας του ΣΑΕ, συνοδευόμενη από την κ. Μαυρομάτη και την πρόεδρο ΟΕΕΓΑ-ΝΑ κ. Ελένη Χάλτις, παρακάθισε σε δείπνο που διοργάνωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Σύδνεϋ και ΝΝΟ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ορθόδοξων Κοινοτήτων Αυστραλίας κ. Χάρης Δανάλης, όπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των ελληνικών κοινοτήτων Αυστραλίας, επ’ ευκαιρία της συνάντησης των Ελληνικών Κοινοτήτων.

Printer Friendly Page Envoyer  un ami
Επικοινωνία - Contact : info@diaspora-grecque.com  | Cration : webmaster@diaspora-grecque.com| Contact : info@diaspora-grecque.com|  Thme de Nyko