Περιεχόμενα
Diaspora Grecque en France
Liens avec la Grèce et Chypre


ASSOCIATIONS- ΣΥΛΛΟΓΟΙ
CHYPRE : ΚΥΠΡΟΣ
le 12/10/2010 8:14:21

Βεβήλωσαν τον Γρηγόρη Αυξεντίου... Καίνε Ελληνικές σημαίεςΤου Κλεόπα Στυλιανού

Το Μνημείο Ηρώων στη Λακατάμεια (Κύπρος) και η προτομή του Γρηγόρη Αυξεντίου έγιναν χθες για άλλη μια φορά στόχος άσεμνων και προσβλητικών πράξεων, από ανεύθυνα άτομα. Οι βέβηλοι, δρώντας προφανώς υπό την κάλυψη του σκότους, αφού κατέβασαν την ελληνική σημαία, λέρωσαν με μαύρη μπογιά το Μνημείο Ηρώων, όπως και την προτομή του Γρηγόρη Αυξεντίου. Επίσης τοποθέτησαν πλαστική σακούλα, καλύπτοντας την προτομή του Αυξεντίου, ενώ σχεδίασαν σφυροδρέπανα και προέβησαν σε καταστροφές στο χώρο του μνημείου.


Ανησυχεί ο δήμαρχος

Κληθείς από τη "Σημερινή" να σχολιάσει τους βανδαλισμούς, ο Δήμαρχος Λακατάμειας, Λουκάς Ιατρού, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το νέο κρούσμα αντικοινωνικότητας και παραβατικότητας στην περιοχή. «Ανησυχούμε έντονα ως Δημαρχείο Λακατάμειας», είπε, «γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτές οι βέβηλες πράξεις στο συγκεκριμένο Μνημείο Ηρώων και στην προτομή του Γρηγόρη Αυξεντίου. Στο παρελθόν, κάποιοι βεβήλωσαν και τον ανδριάντα του Κυριάκου Μάτση. Έχουμε καλέσει δύο συσκέψεις παραγόντων (σωματεία, σχολεία, Αστυνομία) στη Λακατάμεια για να βρούμε τρόπους καταπολέμησης αυτής της παραβατικότητας, μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Μετά την τελευταία σύσκεψη, αποφασίστηκε να αναλάβει, λειτουργός του δήμου μας, την προώθηση αποφάσεων οι οποίες έχουν ληφθεί στην τελευταία σύσκεψη»

Πηγή : Πηγή: Εφημερίδα η σημερινη http://sigmalive.com/simerini/news/local/312724Oπαδός της Ομόνοιας στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ έβαλε φωτιά στην ελληνική σημαία και την κρατούσε με καμάρι.

Τι να περιμένουμε απο τους αλήτες είναι ανθέληνες

Printer Friendly Page Envoyer  un ami
Επικοινωνία - Contact : info@diaspora-grecque.com  |Contact : info@diaspora-grecque.com|  Base :Nyko